Ο Γιαννάκης έβαλε «φωτιά» στη συνέλευση της ΕΚΑΣΚ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠ ΤΟΥ «ΔΡΑΚΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΕΠΚ

554

Σε μία μέρα που ο ελληνικός αθλητισμός και δη η οικογένεια του μπάσκετ, έχασαν ένα επίλεκτο μέλος τους, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, μια άλλη σπουδαία μορφή του αθλήματος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έβαλε …φωτιά στην κατά τα άλλα ήρεμη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚ.

Αν και φυσικά ο «δράκος» δεν έδωσε το παρών στα γραφεία της Ένωσης, η πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του καμπ που θα υλοποιήσει με τον ΟΦΗ τον Ιούλιο, έγινε αφορμή για ποικίλα σχόλια και έβγαλε ειδήσεις.

Συγκεκριμένα πέντε σωματεία (Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Δειλινό, Ανδρογέας, Πεδιάδα) έστειλαν επιστολή στην Ένωση, εκφράζοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο την διαμαρτυρία τους κυρίως για τον τρόπο διαφήμισης του καμπ, με επισκέψεις σε σχολεία της πόλης, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν επιτρέπεται, εάν δεν υπάρχει ειδική άδεια. Οι παράγοντες έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη, να απαντά ότι η Ένωση δεν είχε καμία ανάμιξη και ότι ανάμεσα στα μέλη της, θα πρέπει να επικρατεί σεβασμός.

Ακόμα πιο έντονη ήταν η παρέμβαση των προπονητών, δια στόματος του πρώην προέδρου του τοπικού γραφείου και μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ Μιχάλη Κανάκη, ο οποίος ανάγνωσε την επιστολή παραίτησης δύο εκ των τριών μελών του τοπικού γραφείου ΣΕΠΚ (κ. Λαδουκάκη, Καρκανάκη) με αφορμή την απαξιωτική δήλωση του Γιαννάκη για τη δουλειά των ντόπιων προπονητών: «Υπάρχει υλικό στην Κρήτη αλλά πρέπει να δουλευτεί καλύτερα».

Μάλιστα ο κ. Κανάκης έκανε γνωστό ότι ζήτησε και ο ίδιος

να διαγραφεί από τον ΣΕΠΚ, στον οποίο προεδρεύει ο Γιαννάκης.

«Δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας, η γνώση να πληρώνεται. Σεβόμαστε το παρελθόν και την προσφορά του Παναγιώτη Γιαννάκη, όμως, ας μετέφερε αφιλοκερδώς τις γνώσεις του, χωρίς να υποτιμά το έργο των συναδέλφων του», τόνισε ο κ. Κανάκης.

Δέκτης όλων αυτών των αντιδράσεων, έγινε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, ο οποίος αφού παραδέχθηκε ότι η δήλωση του κ. Γιαννάκη ήταν ατυχής, τόνισε: «Δεν θέλουμε να κλέψουμε αθλητές από κανένα σωματείο. Προσπαθούμε με το καμπ αυτό να ανεβάσουμε το αγωνιστικό επίπεδο των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ».

Θετικός απολογισμός

Μόλις 12 από τα 30 σωματεία της Ένωσης (κυρίως από το Ηράκλειο φυσικά) έδωσαν το “παρών” στη χθεσινή γενική συνέλευση, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Ανυφαντάκης και γραμματέας ο κ. Βογιάκης, ενώ δεν εκπροσωπήθηκαν οι διαιτητές και οι κριτές. Οι παράγοντες ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης.

«Θέλουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα σωματεία σε τέτοιου είδους συναντήσεις», τόνισε ο κ. Μαρκάκης και στάθηκε στο μεγάλο κέρδος από τη σεζόν που έληξε, την αύξηση των αθλητών της Ένωσης, κατά 700 άτομα. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις πολλές σημαντικές διοργανώσεις που διεκπεραίωσε με επιτυχία η Ένωση καθώς και στις χορηγίες από ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries και ΕΚΟ που δίνουν ανάσες στο κρητικό μπάσκετ, αναπληρώνοντας σε ένα βαθμό τη μειωμένη επιχορήγηση της πολιτείας. Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό απολογισμό, το αποθεματικό της Ένωσης αυτήν τη στιγμή ανέρχεται στο ποσό των 15.107,13 ευρώ (τα έσοδα ήταν 97.377, 52 και τα έξοδα 82.270,39).

Γιατρός υποχρεωτικά

Οι προκηρύξεις για τα νέα πρωταθλήματα θα συζητηθούν διεξοδικά σε νέα συνάντηση που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, ωστόσο, ο κ. Μαρκάκης αποκάλυψε ότι επιτέλους θα ισχύσει από τη νέα χρονιά η διάταξη που θα υποχρεώνει τα γηπεδούχα σωματεία όλων των κατηγοριών, να έχουν στο γήπεδο γιατρό, ειδάλλως θα μηδενίζονται. Για το συγκεκριμένο θέμα, διαβάστηκε επιστολή του Ατσιπόπουλου που εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απουσία γιατρού από τις αναμετρήσεις.

Τουρνουά 3Χ3

Την καθιέρωση ενός νέου επίσημου πρωταθλήματος, του γνωστού σε όλους 3Χ3, προανήγγειλε χθες ο κ. Μαρκάκης, τονίζοντας ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να το οργανώσει τη νέα σεζόν, αφού έχει μπει πια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρωτάθλημα αυτό, θα αφορά σωματεία και όχι μεμονωμένα άτομα και αρχικά θα γίνει σε κάθε νομό, σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.  Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής θα αποφασιστούν εν καιρώ. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ πρότεινε τα έσοδα από κάποιους αγώνες της νέας σεζόν, να ενισχύσουν φιλανθρωπικά ιδρύματα, με τα σωματεία να αποδέχονται την πρόταση.

Τέλος, ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος Γιάννης Καλαϊτζάκης, μίλησε για την προσπάθεια ανανέωσης με τους νέους προπονητές που προσέλαβε η Ένωση, υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Πετράκη.

 

12/9 με το Κύπελλο αρχίζει η ΕΟΚ

Με το Κύπελλο Ελλάδας στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων εθνικών κατηγοριών μπάσκετ όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Στις 30/9 αρχίζει το κύπελλο γυναικών και 6-7 Οκτωβρίου η Α2 και Β’ ανδρών, 14/10 η Γ’ Εθνική και 27/1 η Α1 και η Α2 γυναικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει