ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

475

Στη μνήμη της Βιργινίας

Ήταν το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑΚ το οποίο εισηγήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης κι έγινε ομοφώνως αποδεκτό! Ο ΕΣΔΑΚ καθιερώνει βραβείο στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη.

«Η Βιργινία Μανασάκη, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας και στέλεχος του ΕΣΔΑΚ, “έφυγε” τόσο νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας πίσω, παρά το νεαρό της ηλικίας της, σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο εδώ στον ΕΣΔΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η όρεξή της για ζωή και προσφορά αλλά κυρίως η αγάπη της για τη μόρφωση και η ακούραστη ενασχόλησή της με το πολυσχιδές αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων, έδωσε το έναυσμα για τη θέσπιση από τον ΕΣΔΑΚ ετήσιου βραβείου  το οποίο θα απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές, καθώς και η ίδια ήταν υποψήφια διδάκτωρ, για τη διατριβή τους σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα.

Το βραβείο θα είναι ετήσιο, εθνικό και ο τίτλος του θα είναι Βραβείο Βιργινίας Μανασάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης.

 

@patris
Ο μέχρι χθες… ημίθεος πρόεδρος τώρα λιθοβολείται ως βολεμένος! Εάν δεν πάει Μαξίμου ως άμισθος σύμβουλος, θα πάει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του… άλλου!
Paraoros

Από μια επιτροπή

…Η απονομή του θα γίνεται ύστερα από αξιολόγηση αιτήσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται στον ΕΣΔΑΚ μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης στον τοπικό και εθνικό Τύπο.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από  επιστημονική επιτροπή της οποίας η σύσταση προτείνεται να είναι η εξής:

Ο εκάστοτε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο εκάστοτε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο εκάστοτε πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης

Ο εκάστοτε πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ή εκπρόσωπος του ΕΣΔΑΚ

Ο εκάστοτε περιφερειάρχης Κρήτης ή εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης

Ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ ή εκπρόσωπος του ΤΕΕ

Η Επιτροπή θα είναι 2ετούς διάρκειας και στην πρώτη της συνεδρίαση θα ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και οι όροι συμμετοχής.

Η επιβράβευση θα περιλαμβάνει:

Απονομή έντυπου επαίνου, απονομή ειδικά σχεδιασμένου βραβείου,  απονομή χρηματικού ποσού ύψους 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σπουδών του βραβευθέντος.

 

Απίστευτα πράγματα στη Βουλή! Την επιστροφή της υπόθεσης του Κώστα Κατσίκη στον πρόεδρο του Σώματος αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Δεν ήταν προσβλητικές!

Απίστευτα πράγματα στη Βουλή! Την επιστροφή της υπόθεσης του Κώστα Κατσίκη στον πρόεδρο του Σώματος αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου κρίνοντας ομόφωνα ότι η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στη συζήτηση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δεν αποτελεί ρητορική μίσους. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής έκριναν ότι οι αναφορές του κ. Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους και την παιδοφιλία είναι μεν προσβλητικές, ωστόσο, αποφάσισαν να μην εισηγηθούν την επιβολή κυρώσεων, καθώς θα κρινόταν ως απόπειρα περιορισμού του λόγου των βουλευτών. «Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου» ανέφερε  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής. Θυμίζω ότι την «δίωξη» του κ. Κατσίκη είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον κ. Νίκο Βούτση.

 

«Ανοίξτε μου να βγω, βρε»!

Εάν δεν το μετέδιδε το Ράδιο Κρήτη και το άκουγα από άλλο μέσο θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω! Και πάλι αδυνατώ, αλλά τι να πω με αυτά που άκουσα… Αναφέρομαι στην απίστευτη περιπέτεια  που φέρεται να έζησε γνωστός αιρετός του Ηρακλείου πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, ο συγκεκριμένος έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση, παρουσία επιχειρηματιών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την Αθήνα όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να μεταβούν σε συνεδριακό κέντρο της Ελευσίνας. Αφού όλοι τακτοποίησαν βαλίτσες και σακίδια κάτω από το λεωφορείο, το όχημα ξεκίνησε.

Κάποιοι που κάθονταν στις τελευταίες θέσεις του λεωφορείου άκουσαν έναν θόρυβο που προερχόταν από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο θόρυβος γινόταν ολοένα και εντονότερος, ώσπου ο οδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει το λεωφορείο για να δει τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε ήταν απίστευτο: Μέσα στον χώρο των αποσκευών βρισκόταν ένας άνδρας! Ο γνωστός Ηρακλειώτης είχε… κλειδωθεί μέσα στον χώρο των αποσκευών! Ο οδηγός… πανικοβλήθηκε, αλλά ο Ηρακλειώτης ατάραχος, φορώντας κουστούμι και με ένα βαλιτσάκι στο χέρι, βγήκε από το πορτμπαγκάζ, τίναξε τις σκόνες από πάνω του και επιβιβάστηκε κανονικά στο λεωφορείο σαν να μην συνέβη τίποτα!

Πώς έγινε αυτό; Μια εξήγηση που… δεν δόθηκε ήταν ότι ο περί ου ο λόγος μπήκε μέσα για να τακτοποιήσει το βαλιτσάκι του και ο οδηγός δεν τον είδε όταν έκλεισε από μέσα τις πλάγιες πόρτες του πορτπαγκάζ! Το εντυπωσιακό είναι πως ούτε ο συνεργάτης του, υπηρεσιακός παράγοντας, ο οποίος ταξίδευε κανονικά στη θέση του, δεν τον αναζήτησε. Τι να πεις, ρε παιδί μου…

 

Οι ανοιχτές παγίδες

Παγίδες για διερχόμενους οδηγούς έχουν γίνει οι λάκκοι που έχουν ανοιχτεί σε πολλά σημεία της περιοχής των Γουβών, στο πλαίσιο μεγάλης εργολαβίας για τον εκσυγχρονισμό των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο εργολάβος έχει σταματήσει τον τελευταίο διάστημα τις εργασίες, διότι, όπως έχουν πληροφορηθεί, για να συνεχίσει πρέπει να προηγηθούν κάποιες εργασίες του ΟΤΕ, που για άγνωστο λόγο δεν προχωρούν. Στο μεταξύ, όσο οι λάκκοι παραμένουν ανοιχτοί τόσο ο κίνδυνος θα παραμονεύει…

 

ο Κουκιαδάκης

Ειδική αναφορά

Εδώ που τα λέμε, ο Κουκιαδάκης παραμένει από τους πιο διαβασμένους της αυτοδιοίκησης. Και δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Κώστας Αγοραστός,  στη συνέλυεση της  ΕΝΠΕ έκανε ειδική αναφορά στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου!

Αναφερόταν στο νομοσχέδιο και τόνισε στην αρχή της ομιλίας του: «Είπε χθες ένας άνθρωπος που έχει αφήσει κι εξακολουθεί να αφήνει ισχυρό το αποτύπωμά του στην αυτοδιοίκηση, ο αντιπεριφερειάρχης του Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: Η απόσυρση έφερε τον διάλογο!»

Έτσι ακριβώς είναι, κυρίες και κύριοι.

Απέσυραν την ψήφιση του σχεδίου νόμου με διαδικασίες εξπρές…

Απέσυραν το ασφυκτικό πλαίσιο διαλόγου των 10 εργάσιμων ημερών…».

 

Κατά των εκλογών ο Σπύρος Δανέλλης! 

Κατά των εκλογών ο Σπύρος

Κάθε μέρα τούς έχει κι από κάτι ο Σπύρος Δανέλλης! Μετά την κριτική που άσκησε προ ημερών στη Φώφη Γεννηματά για το μήνυμά της να μπει τέρμα στην εσωστρέφεια, ο βουλευτής του Ποταμιού απάντησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις φήμες που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώ με πάρα πολλά, όμως δε θεωρώ ότι θα πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει μια ρεβανσιστική δεξιά έως και ακροδεξιά ΝΔ, με ένα ανύπαρκτο κέντρο» είπε.

Ο κ. Δανέλλης αναφερόμενος στη ΝΔ, δήλωσε ότι δεν είναι είναι ακροδεξιά στο σύνολό της, αλλά «οι επιλογές οι πολιτικές και η έκφραση τείνουν προς τα εκεί». Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές απάντησε στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβρη του ‘19: «Είμαι κατά των εκλογών αυτή τη στιγμή, διότι δεν μου φέρνουν τίποτα θετικότερο, ενώ μου δημιουργούν νέα και πολύ μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα προβλήματα και βεβαίως εκτροχιάζουν όλη αυτή την υπόθεση που έχει ανοιχτεί, που έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες μπροστά της» είπε.

Αιφνιδίασε τους πάντες ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, που παραιτήθηκε ξαφνικά χθες

Παραίτηση με παρασκήνιο

Αιφνιδίασε τους πάντες ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, που παραιτήθηκε ξαφνικά χθες. Ελάχιστοι πρέπει να γνώριζαν για τις προθέσεις του. Η παραίτησή του γίνεται λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότησή του, λόγω, όπως ανέφερε, των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου.  Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μετριάζει την ανακοίνωση, αλλά γίνεται και λίγο εκ του ασφαλούς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του και είπε πως πριν από λίγο υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κος Σακελλαρίου ήταν συναισθηματικά φορτισμένος αλλά και αιχμηρός μιλώντας στους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του λέγοντας πως είχε σοβαρές ανακοινώσεις να κάνει. Ο κος Σακελλαρίου είπε πως πήρε την απόφαση μετά την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Αναφερόταν σε δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν αρχικά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επίσης τόνισε ότι πλέον δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πως αδυνατεί με τέτοιες συνθήκες να ασκήσει το καθήκον του. Χθες ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο, όπως είπε, δεν μπορεί να ελέγξει και επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ και τη λειτουργία του.

 

Κάποιους αιφνιδίασε

…Κάποιοι αιφνιδιάστηκαν και στην κυβέρνηση προφανώς, εάν κρίνω από το σχόλιο του υπουργού κ. Παπά: «Αν τον κ. Σακελλαρίου τον ενοχλούσε η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Οκτώβρη του 2016» έγραψε. Και αναπαρήγαγαν το σχόλιο πολλοί κυβερνητικοί.

 

Πλάκα

Έχουν την πλάκα τους ορισμένοι τοπικοί πολιτικάντηδες! Δεν έχουν ούτε το θάρρος να πουν τη γνώμη τους και κρύβονται πίσω από πάτρωνες. Κι όταν τη λένε, τους τη γράφουν πρώτα ή τους την υπαγορεύουν!

 

Τα ποσοστά

“Πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το άθροισμα των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές” ανέφερε σε συνέντευξή του χθες ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, για τα ποσοστά που πρέπει να πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε, τον Μάιο του 2012 η ΔΗΣΥ είχε πάρει 13%, ποσοστό που επιτρέπει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Στη συνέχεια τόνισε ότι αν το ΚΙΝΑΛ έχει κακή επίδοση στις επόμενες εκλογές δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ αντίθετα “αν ο λαός μάς τιμήσει, θα τον τιμήσουμε και εμείς” συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και “επιβάλλοντας τις προτεραιότητές μας”, ανεξαρτήτως αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο πρώτος

Ο Ν. Βούτσης επισκέφτηκε χθες τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται τη διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Πάντως το ωραίο ήταν που για να το παρουσιάσει  η “Αυγή” όπως πρέπει, αφού πρώτος πήγε ο Κεφαλογιάννης, έγραψε με νόημα: «Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα τους επισκεφτεί  στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης».

 

Ο σύμβουλος

Την απαλλαγή του Γιάννη  Σουφαλιδάκη, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, νομικού συμβούλου του Πανεπιστημίου Κρήτης,   από τα καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου – εμπειρογνώμονα ειδικού αντικειμένου στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Παιδείας, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο Κ. Γαβρόγλου. Την απόφαση την αντιλαμβάνομαι, αλλά δεν καταλαβαίνω τη σχέση που είχε.

Ήταν στην Αθήνα και πληρονόταν από το εδώ Πανεπιστήμιο;

Kαι τώρα θα… επιστρέψει στην Κρήτη ή δεν έφυγε ποτέ;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει