ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια για τη διεύρυνση του ωραρίου

396

Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου των καταστημάτων ως τις 11 τη νύχτα.

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων πως

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Περιφέρεια Κρήτης, της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και τα κοράκια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, που με το έτσι θέλω και παρά την αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων του νησιού και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς και της  πλειοψηφίας των μικρών εμπόρων, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή η περιφέρεια προσαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο κατά πώς τη βολεύει.

Έτσι εμφανίζονται να γνωμοδοτούν οι δήμοι, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, χωρίς συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και με τη γνώμη των οποίων τελικά διαμορφώνει ως πρόταση

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη. 17/05/2018, εισηγείται η Περιφέρεια  σε συνεδρίαση επιτροπής, πρόταση που προβλέπει ανοιχτά μαγαζιά έως τις 11:00 το βράδυ από 1η Απρίλη έως 30 Νοέμβρη. Και 7 μέρες τη βδομάδα, με πρόσχημα την τουριστική περίοδο. Ο καθορισμός των λεγόμενων «τουριστικών περιοχών» αποτελεί το δούρειο ίππο για την απελευθέρωση του ωραρίου στο σύνολο της περιφέρειας, όπως υποδηλώνουν άλλωστε προτάσεις ορισμένων δήμων, πχ του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει