Ελληνικός Διαστημοκομματικός Οργανισμός και… Agius Porfyrius the Kaysocalibites!

325

Ιδού το ερώτημα των ημερών: Τι θέλουμε ως χώρα; Έναν δημόσιο  οργανισμό που θα οργανωθεί και θα λειτουργεί κατά τα διεθνή πρότυπα ή μια ακόμα γραφειοκρατική υπηρεσία που θα χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε υπουργό για σκοπούς αλλοτρίους; Θέλουμε εν ολίγοις έναν Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό ή έναν Ελληνικό Διαστημοκομματικό Οργανισμό, όπως διάβασα τον προσφυή όρο στο διαδίκτυο.

Εύκολη η απάντηση είπατε; Ναι, σιγά μην είναι και αυτονόητη! Στην Ελλάδα είμαστε βρε! Δεν παν να περνούν οι δεκαετίες και οι αιώνες… δεν την αγγίζει ο χρόνος!

Αυτό ακριβώς λοιπόν δεν είχε καταλάβει ο αστροφυσικός καθηγητής κ. Κριμιζής. Ότι ο χρόνος έχει εντελώς διαφορετικό μέγεθος στην Ελλάδα από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα είναι επειδή συστέλλεται και διαστέλλεται, από τους καθ’ ύλην αρμόδιους αγίους (τι τόχουμε το μέσον), θα σας γελάσω.

Δεν είμαι και φυσικός. Αλλά μήπως και ο κ. Κριμιζής που είναι και φυσικός και αστρονόμος, και καθηγητής σε δυο από τα καλύτερα (αν όχι τα καλύτερα στον τομέα τους – Αϊόβα και Τζον Χόπκινς), πανεπιστήμια στον κόσμο, και εργάστηκε και κοντά 50 χρόνια στη ΝΑΣΑ, ως υπεύθυνος – ας το πούμε – εκτοξεύσεων, με 600 επιστήμονες υπό τις διαταγές του και υπό την ευθύνη του έγιναν ίσως και όλες διαστημικές των τελευταίων δεκαετιών προς άπαντας τους πλανήτας και μη του αστρικού μας συστήματος, και προς τιμήν του έχει ονομαστεί και αστεροειδής με τ’ όνομά του από τη Διεθνή Ένωση Αστροφυσικών κ.λ.π., το ήξερε;  Ε.. ας μορφωνόταν! Και είναι και μεγάλος άνθρωπος!

Ποιος τον φταίει που, αντί να φάει τα νιάτα του γυρνώντας στα πανεπιστήμια του κόσμου και διαβάζοντας φυσική και αστρονομία, δεν διάβαζε όπως οι δικοί μας, θρησκειοδιαστημική και θαυματοποιία; Δεν ήξερε ότι θα του χρειαζόταν για να είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού επί Συριζανέλ;

Τέλος πάντων, αυτός λοιπόν ο μεγάλος, ποιοτικά και αξιακά, άνθρωπος που δεν ήξερε τίποτα από τα Ελληνικά Διαστημικά Πράγματα (ΕΔΠ), αλλά ήξερε μόνον τα ξεπερασμένα Αμερικάνικα, προσκλήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση και τον αρμόδιο υ-πουργό κ. Νίκο Παππά  να αναλάβει την προεδρία του εν λόγω οργανισμού και να φτιάξει τη διαστημική υπηρεσία της χώρας. Και έκανε το λάθος να την αποδεχτεί.

Γρήγορα όμως κατάλαβε, καθ’ ότι έξυπνος και κυρίως έντιμος άνθρωπος ,  ότι ετούτοι δεν τον ήθελαν για τις γνώσεις του, που επί 50-60 χρόνια απέκτησε  στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εφάρμοζε στη (μοναδική παγκοσμίως ούτως ή άλλως) ΝΑΣΑ, ούτε για να τους φτιάξει διαστημική υπηρεσία. Τον ήθελαν απλώς για να τον χρησιμοποιήσουν σαν «μόστρα», πίσω από την οποία αυτοί θα έκαναν τα δικά τους. Τον ήθελαν για τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», πίσω απ’ την πλάτη του οποίου θα ανέπτυσσαν το … πλάνο τους. Φαίνεται σκέφτηκαν, και μάλλον δεν έχουν άδικο, ότι όσο μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη είναι η «μόστρα», τόσο μεγαλύτερη σκιά κάνει, άρα τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι.

Γι’ αυτό και τον εγκατέστησαν στοΝ διάδρομο έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, λες και ήταν θυρωρός της Αυτής Προσωπικότητας του κ.κ. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης (δεν είναι και άσχημο, ε!). Γι’ αυτό και δεν έβγαλαν  ΑΦΜ στο όνομα του Οργανισμού, αλλά του είπανε να χρησιμοποιεί, άκουσον-άκουσον τον ΑΦΜ του υπουργείου (φανταστείτε κάποιον να προεδρεύει μιας υπηρεσίας με οικονομικό αντικείμενο 40 δις και να μην είναι κύριος του ΑΦΜ του, αλλά να το κρατάει και να το χρησιμοποιεί άλλος! Τρελλό; Όχι, Συριζανελλό!).

Γι’ αυτό, και αντί ο ίδιος ως Πρόεδρος του Οργανισμού ή ο Διευθύνων Σύμβουλός του να συγκαλούν και πραγματοποιούν κατά νόμον τις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τις συγκαλούσε και τις πραγματοποιούσε εντελώς παράνομα ο Γενικός Γραμματέας ερήμην τους, και μάλιστα με τέσσερα μέλη από τα επτά, αρνουμένων των υπολοίπων, και πολύ σωστά, να παρευρεθούν. Τον ήθελαν γι’ αυτά και για άλλα πολλά τα οποία καταγγέλλει ο άνθρωπος στην επιστολή παραίτησής του και στην επιστολή-απάντησή του στο υποτιμητικό σχόλιο του υπουργού κ. Παππά.

Φανταστείτε το μέγεθος της ύβρεως και της προσβολής προς μία προσωπικότητα διεθνούς (κυριολεκτικά) εμβέλειας, και Ακαδημαϊκού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών  επιπροσθέτως, από ανθρώπους των διαδρόμων, των υπουργείων και των υπογείων. Στον ουρανό τα έψαχνε ο άνθρωπος τα UFO για εξήντα χρόνια και τα βρήκε στη γη! Στην Ελλάδα και μάλιστα αυτοπροσώπως στην υπηρεσία του! Ηταν να μην παραιτηθεί; Τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες συγκατοίκηση με Συριζανέλ  Έλληνες….  Εσωγήϊνους; Άθλος!

Και ευτυχώς, προς τιμήν του και προς τιμήν όλων ημών των υπόλοιπων, ο άνθρωπος αρνήθηκε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και παραιτήθηκε εγκαίρως. Και παραιτήθηκε με τη δέουσα για την προσωπικότητά του σοβαρότητα, διακριτικότητα και υπευθυνότητα.

Για να αναλάβει ο αντικαταστάτης του, που ευτυχώς τυγχάνει λίγο… φλυαρούλης και μπορέσαμε έτσι να ξεστραβωθούμε  κι εμείς: καί όσον αφορά τους ντιπ! απολίτιστους  Ευρωπαίους και, κυρίως, όσον αφορά την εξ’ απ’ ανέκαθεν αναπτυγμένη διαστημική πολιτική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με αιχμή του διαστημικού know-how τον Αgius Porfyrius the Kaysokalibites. Ένα θέμα το οποίο, προσωπικά το ομολογώ, μου ήταν παντελώς άγνωστο.

Και όχι μόνο αυτό αλλά για να δούμε επιτέλους και αυτό που, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, ο κ. Κριμιζής δεν μπόρεσε να δει στο ελάχιστο διάστημα της Προεδρίας του: ποια θα είναι δηλαδή η μελλοντική ανάπτυξη της διαστημικής υπηρεσίας του κ. Νίκου Παππά. Να υποθέσουμε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του νέου Προέδρου, από τώρα και στο εξής, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα πετάξει όλα τα τηλεσκόπια και τα μικροσκόπια στο καλάθι των αχρήστων, απολύοντας και όλους τους φυσικούς και αστρονόμους και θα πορευτεί στο διάστημα με μετανεωτερικά όπλα της τον Άγιο Πορφύριο, τους καλογέρους, τις μοναχές και … τα θαύματα, ή αυτό είναι πλέον βέβαιο;  Μάλλον το τελευταίο.

Ε! Μάλλον μωραίνει ο… Αγιος Πορφύριος όν βούλεται απωλέσαι!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει