Ποια είναι η πλατεία;

611

Κύριε διευθυντά.

Δεν είμαι ειδικός στην πολεοδομία· όμως το τι είναι «οδός» και το τι είναι  «πλατεία», μου φαίνεται ότι το γνωρίζω.

Το ίδιο συμβαίνει και με όσους από εμάς έχουν φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο. Έτσι, μελετώντας προσεκτικά τους χάρτες της πόλης μας (αναφέρομαι σε εκείνους που εκτίθενται στο διαδίκτυο), διαπίστωσα ότι μία οδός έχει τον τίτλο της… πλατείας.

Πρόκειται για την οδό που αρχίζει από την πλατεία Κύπρου (Έβανς-Χαρ. Τρικούπη και Χρυσοστόμου) και καταλήγει στη συμβολή των οδών Κνωσού, Γεωργ. Γεωργιάδη και μιας άλλης, με το όνομα κάποιου πολιτικού. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για μία οδό διπλής κατεύθυνσης, με νησίδα και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Διαθέτει, δε, από τα πιο άνετα και φαρδιά πεζοδρόμια στην πόλη μας, εκατέρωθεν.

Οδός με τα όλα της, που θα μπορούσε να ήταν και λεωφόρος, αν το μήκος της δεν ήταν τόσο πολύ μικρό. Η οδός αυτή, λοιπόν, θεωρείται τμήμα της πλατείας Κύπρου.  Ως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που βρίσκεται στο ρεύμα καθόδου της οδού, στον Χρυσό Οδηγό, αναφέρεται με διεύθυνση: Πλατεία Κύπρου, 5.

Πρώτο: Δεν γνωρίζω στους χάρτες του Δήμου τι ορίζεται ως πλατεία Κύπρου.

Για να βρίσκεται, όμως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πλατεία Κύπρου, θα πρέπει η πλατεία να περιλαμβάνει και το αναψυκτήριο «ΟΑΣΙΣ», από την Έβανς, ως την οδό Γεωργ. Γεωργιάδη. Δηλ. η πλατεία Κύπρου να ξεκινά σύρριζα (προσοχή, εδώ με δύο «ρ») με το Ενετικό Τείχος. Διαφορετικά, έχουμε μίαν οδό (και όχι πλατεία), που είναι ΑΝΩΝΥΜΗ και περιμένει να της δοθεί κάποιο όνομα…

Δεύτερο: Είναι περίεργο, γιατί ο οδοκαθαριστής, που έχει στην ευθύνη του αυτή την οδό, αποφεύγει να επισκέπτεται τη λωρίδα και το πεζοδρόμιο του ρεύματος της ανόδου, κατά μήκος του αναψυκτηρίου «ΟΑΣΙΣ», αλλά εναποθέτει τον καθαρισμό τους σε πιθανή ευνοϊκή πνοή του ανέμου.

 

Σας ευχαριστώ

Ένας συμπολίτης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει