Προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω… εκποίησης της ΔΕΗ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

387

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες τα μεσάνυχτα απαντά η ΓΕΝΟΠ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ζητούν την ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Σημειώνεται πως ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από σήμερα.

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος  του Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ κ. Γιάννης Βρέντζος
Ο κ. Βρέντζος

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος  του Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ κ. Γιάννης Βρέντζος αναφέρει σε δήλωσή του πως «η  Κυβέρνηση προχωρά στον καταστροφικό σχεδιασμό που απειλεί άμεσα την ύπαρξη της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση του Ομίλου, διαψεύδοντας τον ίδιο της τον  εαυτό, εγκαταλείποντας τα όσα πίστευε, χαρακτηρίζοντας τη ΔΕΗ εθνικό κεφάλαιο, εθνική υπόθεση και ότι είναι μέρος  της ιστορίας αυτής της χώρας».

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά στο καλά χαραγμένο σχέδιο με προορισμό τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ομίλου και τοποθετεί τη ΔΕΗ στην  «Προκρούστεια Κλίνη»  για ακρωτηριασμό με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή.

«Μετά από  πορεία 68 χρόνων, της επιβάλλουν και την υποχρεώνουν να διακόψει τη λειτουργία της και έτσι αποδυναμωμένη, μικρή και ανήμπορη να μπει στο αρχείο και στα μουσειακά εκθέματα.

Μετά την εκποίηση-παραχώρηση  του εθνικού δικτύου μεταφοράς Η/Ε, που είναι η ραχοκοκκαλιά και της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση με απαράδεκτη εμμονή ικανοποιώντας απαιτήσεις δανειστών, τοκογλύφων και των φιλόδοξων κρατικοδίαιτων εθνικών “μνηστήρων” και καιροσκόπων, μπαίνει στην «κεντρική αρτηρία» της ΔΕΗ που είναι η ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, ένα περιουσιακό στοιχείο που   κατασκευάστηκε και επενδύθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές  των εργαζομένων και την συμμετοχή του Έλληνα καταναλωτή», αναφέρει.

Στη συνέχεια, αναρωτιέται αν η κίνηση αυτή γίνεται για οικονομικούς λόγους, για απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε, για ανταγωνισμό της αγοράς, για το συμφέρον του καταναλωτή και αν πρόκειται για νέες επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, για νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει