Η Ασιάτισσα πριγκίπισσα που κρατούσε σημειώσεις

Μαγεύτηκε από την Κνωσό η πριγκίπισσα της Ταϋλάνδης
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

1,072

Κρατώντας ένα σημειωματάριο για να μπορεί να γράφει αυτά που την εντυπωσιάζουν και της κινούν το ενδιαφέρον και με ένα καπέλο για να προστατευθεί από τον ήλιο επισκέφθηκε χθες με πολυμελή συνοδεία τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού η αδελφή του βασιλιά της Ταϋλάνδης.

Νωρίτερα η πριγκίπισσα Μάχα Τσάκρι – Σίριντχορν, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ηρακλείου.

Το δημοσίευμα της “Π” για την Ασιάτισσα πριγκίπισσα που ήθελε να δει από κοντά τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της Κρήτης
Η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε, και χθες η αδελφή του βασιλιά της Ταϋλάνδης ξεναγήθηκε στο Μουσείο και την Κνωσό. (Φωτο Κώστας Μεταξάκης)

Το δημοσίευμα της “Π”

Όπως έγραψε η “Π” στις 6 Απριλίου, η πριγκίπισσα ήθελε να δει από κοντά τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, κάτι που τελικά δεν ήταν δυνατόν.

Από νωρίς το μεσημέρι στην Κνωσό έκανε αισθητή την παρουσία της η αστυνομία που έλεγξε τον χώρο, ενώ λίγο μετά τις 2:00 η πριγκίπισσα έφτασε με τη συνοδεία περίπου 20 ατόμων.

Για την επίσκεψή της είχαν ενημερωθεί εδώ και μέρες οι επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο, που ανέλαβαν και την ξενάγησή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Π”, για  την παρουσία της στο Ηράκλειο προηγήθηκαν επισκέψεις υψηλόβαθμων διπλωματών, προκειμένου να έχουν μία εικόνα για την πόλη και να προετοιμάσουν το ολιγόωρο ταξίδι της στο νησί.

Η Μάχα Τσάκρι Σίριντχορν,  έχει πάθος με την τεχνολογία, έχει σπουδάσει Ιστορία και έχει διδακτορικό στην Εκπαιδευτική Ανάπτυξη.

Έχει βραβευθεί με το βραβείο Ίντιρα Γκάντι  που παρέχεται ετησίως από την Ινδία σε άτομα και οργανισμούς, σε αναγνώριση της δημιουργικής προσπάθειάς τους για την προώθηση της διεθνούς ειρήνης, της ανάπτυξης και μιας  νέας διεθνούς οικονομικής τάξης.

Η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία της να επισκεφθεί το Μουσείο και την Κνωσό και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ έκανε αρκετές ερωτήσεις στη διάρκεια της ξενάγησής της και στους δύο χώρους.

Κλειστή η Κνωσός στην ξενάγηση Καρόλου και Καμίλας

Στις 11 Μαΐου είναι γνωστό ότι το πριγκιπικό ζεύγος Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν και εκείνοι την Κνωσό.

Η ξενάγησή τους έχει προγραμματιστεί λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και για όσο θα διαρκεί, η Κνωσός θα είναι κλειστή για τους άλλους επισκέπτες.

Δεξίωση στη βίλα “Αριάδνη”

Η συνοδεία τους θα αριθμεί περίπου 40 άτομα και όταν ολοκληρωθεί η ξενάγηση στην Κνωσό, θα παρευρεθούν σε δεξίωση στη βίλα “Αριάδνη” που διοργανώνει η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει