“Τσιμπάει” κι άλλα κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Ηρακλείου

1,215

Μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να εντάξουν σε δύο χρόνια το λιμάνι του Ηρακλείου στα προγράμματα με τις κρουαζιέρες τους ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση, σύμφωνα με τις συζητήσεις εκπροσώπων του ΟΛΗ σε διεθνή έκθεση στη Φλόριντα.

Δυναμικό “παρών” έδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2018», που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Μαρτίου στο Fort Lauderdale της Φλόριντα (ΗΠΑ). Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετείχε στην Έκθεση με κεντρικό περίπτερο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), στο οποίο συμμετείχαν εκτός του Ηρακλείου ακόμη τέσσερα ελληνικά λιμάνια: του Πειραιά, της Κέρκυρας, των Χανίων και του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Ευάγγελος Τσαμπουράκης, δ/ντης λιμενικών υπηρεσιών και η Κυριακή Καμπανά, υπηρεσιακό στέλεχος του Οργανισμού υπεύθυνη σε θέματα κρουαζιέρας, που εκπροσώπησαν τον ΟΛΗ ΑΕ, πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλες τις ήδη συνεργαζόμενες εταιρείες και όχι μόνο, προκειμένου να συζητηθεί ο προγραμματισμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για τα επόμενα έτη. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, κυρίως για το 2020, όπου μεγάλη εταιρεία σκοπεύει να φέρει ακόμα μεγαλύτερα πλοία στο Ηράκλειο, ενώ συζητήθηκαν και προσεγγίσεις νέων πλοίων.

H διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εντείνει τις προσπάθειές της, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η συμμετοχή σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως η «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2018», ώστε να καθιερωθεί το λιμάνι ως homeport διεθνώς και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει