Ντόρα: “Πρώτο κόμμα η ΝΔ σε Ηράκλειο και Κρήτη”

532

Η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα σε Ηράκλειο και Κρήτη. Η Περιφέρεια σε διευρυμένο ρόλο και οι Δήμοι ενισχυμένοι σημαντικά. Πάνω στην υλοποίηση αυτού του οράματος, συνεχίζει την περιοδεία της σήμερα στον νομό Ηρακλείου η τομεάρχης Ανάπτυξης και υπεύθυνη Κρήτης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο του χθεσινού προγράμματός της, η κ. Μπακογιάννη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, υποστηρίζοντας πως πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδράσει πολιτικά. Έντονα καυστική υπήρξε η κ. Μπακογιάννη σε σχέση με το θέμα των επιδοτήσεων ενοικίου προς στελέχη της κυβέρνησης. Η τομεάρχης Ανάπτυξης υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε από τις συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά από τις αποκαλύψεις τους.

«Θα τους κυνηγά η πολιτική υποκρισία» σημείωσε με νόημα η πρώην υπουργός για να τονίσει πως οι συγκεκριμένες εξελίξεις ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Καίρια ήταν η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη σε σχέση με την στόχευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαία η στήριξή της.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πελατειακό κράτος στην εποχή μας» τόνισε η κ. Μπακογιάννη για να προσθέσει: «Κάνει μεγάλο αγώνα η κυβέρνηση για να δημιουργήσει κομματικό κράτος. Πρέπει να πατάξουμε αυτές τις λογικές. Δεν βγαίνει το αφήγημα του κ. Τσίπρα. Θα ισχύσει ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Θα κάνει προσπάθεια να αποδράσει, γρήγορα». Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, η τομεάρχης Ανάπτυξης υποστήριξε πως με πρωτοφανή ένταση αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, αναφέροντας πως τα «Ίμια 2 είναι χειρότερα από τα Ίμια 1» και πως ο «Ερντογάν είναι διαφορετικός, έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα».

Για το ρόλο της κυβέρνησης απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι «μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να χαράξει μια ενιαία εθνική στρατηγική και όχι να κάνει παληκαρισμούς. Έπρεπε να επιδιώξει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Αντ’ αυτού διχάζει τον λαό».

Από την εκδήλωση στο Επιμελητήριο η Ντόρα Μπακογιάννη
Από την εκδήλωση στο Επιμελητήριο

Στις 6:00 το απόγευμα χθες, η Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχε σε εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας με θέμα την «Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η  αγορά του Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς το ΑΕΠ του νομού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση την τελευταία 15ετία, όμως από το 2015 σημειώνει νέα μείωση. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι, ένα χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό απασχόλησης – ανεργίας που παρουσιάζει ο Νομός. Το 2017 ήταν ένα έτος που καταγράφηκαν περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως υπήρξαν περισσότερες προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Επιπλέον τονίστηκε ότι η κατάσταση στα ημερομίσθια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η μερική απασχόληση φτάνει στα 200 με 250 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η κατάσταση στην καταβολή της μισθοδοσίας καθώς η πληρωμή γίνεται πολλές φορές με έναντι, χαρτζιλίκια μέχρι και κουπόνια.

Η κ. Μπακογιάννη συνεχίζει την περιοδεία της στην ενδοχώρα και σήμερα, με προγραμματισμένη επίσκεψη στη 1:00 το μεσημέρι στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο και περιοδεία στην περιοχή του Κρουσώνα μετά τις 2:00 το μεσημέρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει