Περισσότερες αφίξεις με τα νέα έργα

4,797

Τέλη Μαρτίου η ολοκλήρωση των έργων

… ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν και των πρώτων πτήσεων τσάρτερ, παραδίδεται στην “ώρα του” το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Όπως λέει ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στον χώρο του εργοταξίου, τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και το ανανεωμένο αεροδρόμιο θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 20 Απριλίου, όμως το έργο θα παραδοθεί στις 31 Μαρτίου.

Τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου και της επέκτασής του θα γίνουν στις 20 Απριλίου
Τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου και της επέκτασής του θα γίνουν στις 20 Απριλίου

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος ΠλιάκαςΟ κ. Πλιάκας σημείωσε: “Τα συνεργεία δουλεύουν μέρα -νύχτα για να μπορέσουν να ολοκληρώσουην το έργο στον χρόνο που απαιτείται”.

Μεταξύ άλλων, στο νέο τμήμα της επέκτασης θα λειτουργήσουν συνολικά 6 μπαρ και εστιατόρια, ενώ στο ισόγειο διαμορφώνονται οι χώροι που θα στεγάσουν τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών.

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ αρχίζουν μετά τις 25 Μαρτίου, ενώ φέτος αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου 3.600.000 επιβάτες (μόνο αφίξεις).

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα έργα, που γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χρηματοδοτούνται από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό Δημόσιο.

Τα έργα περιλαμβάνουν  τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ, και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τα συνεργεία δουλεύουν καθημερινά από το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, “με την ολοκλήρωση του έργου δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτηρίου του αερολιμένα, αλλά και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού Δημοσίου”.

Οι τουριστικοί φορείς θεωρούν ότι το έργο που γίνεται θα δώσει μεγάλη “ανάσα” στο αεροδρόμιο που διακινεί τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών με πτήσεις τσάρτερ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει