ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Οργή των γονιών για την απόφαση του δικαστηρίου

Η μετατροπή της κατηγορίας προς το ηπιότερο εξόργισε τους γονείς

895

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των γονιών των μαθητριών  που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά μέσα στον χώρο του σχολείου τους όταν συνειδητοποίησαν την απόφαση που είχε εκδώσει δευτερόλεπτα πριν η έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για τον 47χρονο κατηγορούμενο Ιρανό.

Το δικαστήριο ομόφωνα μετέτρεψε την κατηγορία της αποπλάνησης σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατόπιν τούτου έπαψε η ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η απόφαση της έδρας δεν έγινε κατανοητή από τους γονείς, οι οποίοι προσήλθαν στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο πολιτικής αγωγής. Με την αποχώρηση δικαστών και ενόρκων έμειναν με την απορία. «Ποια είναι η απόφαση;», «τι σημαίνει αυτό που είπαν;». Όταν αστυνομικός προσπάθησε να τους εξηγήσει το “διά ταύτα”, εκείνοι έδειξαν κεραυνοβολημένοι και στράφηκαν κατά της έδρας, την οποία αποδοκίμασαν, θεωρώντας, όπως έλεγαν, ότι τέτοιες αποφάσεις δεν προστατεύουν τα παιδιά του κόσμου από διεστραμμένα μυαλά με νοσηρές συμπεριφορές.

Το αν υπάρχει διάκριση στην ποινική δικονομία ανάμεσα στις ασελγείς πράξεις και στις ασελγείς χειρονομίες, εκείνοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν ως γονείς. Για αυτούς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο άνθρωπος αυτός παρενόχλησε σεξουαλικά τα παιδιά τους μέσα στον χώρο του σχολείου τους. Μητέρες περιέγραψαν ότι εξαιτίας του περιστατικού αυτού διαταράχθηκε η ζωή τους. Υπάρχει περισσότερο στρες και άγχος αλλά και μεγαλύτερη ανησυχία για το αύριο.

Μία από τις μητέρες κατέθεσε ότι η κόρη τους έκλαιγε ασταμάτητα. «Είμαι όμως υπερήφανη για τα αντανακλαστικά του παιδιού αυτού. Κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του ήταν άρρωστη και είχε το θάρρος να το καταγγείλει. Ακόμα και σήμερα δεν το έχει ξεπεράσει. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα άλλο παιδί αυτό. Εγώ ζητώ την παραδειγματική του τιμωρία».

Ο 47χρονος Ιρανός μπαινόβγαινε στο γυμνάσιο των Αρχανών στο πλαίσιο εργασιών για την εκτέλεση έργου που γινόταν εντός του σχολικού συγκροτήματος. Η γυμνασιάρχης στην κατάθεσή της ανέφερε ότι την ημέρα που έγινε το συμβάν δεν είχε λόγο να βρίσκεται στο σχολείο καθώς δεν είχε τέτοια εντολή από τον εργολάβο. «Είμαι σίγουρη ότι ήταν στημένο από το πρωί. Το έκανε την προηγούμενη ημέρα, του καλάρεσε και είπε να το επαναλάβει».

Ο κατηγορούμενος ζητούσε από μαθήτριες να τον βοηθήσουν σε επιμετρήσεις που ήθελε να κάνει σε μία μικρή αποθήκη, με τη δικαιολογία ότι πάσχει από …υψοφοβία. Δεν ζήτησε βοήθεια από αγόρια ή από άλλους εργάτες που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου.

Μητέρα κατέθεσε ότι στην κόρη της ο Ιρανός ζήτησε συγνώμη και την προέτρεψε να μην πει τίποτα σε κανένα. «Εγώ ξέρω ότι όταν σε βοηθά κάποιος του λες ευχαριστώ». Άλλη μητέρα περιέγραψε ότι η κόρη της επέστρεψε αναστατωμένη στο σπίτι. «Σκέφτομαι και το μετά, αυτό που, Χριστέ μου, δεν έγινε. Εδώ δεν αφήνει εμένα να την αγγίξω. Αυτές είναι ανώμαλες, αρρωστημένες καταστάσεις».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει