Απόπειρα αποπλάνησης: Αναβρασμός στις Αρχάνες για τον 47χρονο

1,402

Την παραδειγματική τιμωρία του 47χρονου Ιρανού, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών για αποπλάνηση έξι μαθητριών και για απόπειρα αποπλάνησης τριών ακόμα μαθητριών ζητούν οι οικογένειες των παιδιών ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό την Τετάρτη.

Το περιστατικό, όπως μετέδωσε το cretalive.gr,  που είχε προκαλέσει αναβρασμό είχε σημειωθεί στο Γυμνάσιο Αρχανών και οι γονείς τόσο των κοριτσιών που πλησίασε ο κατηγορούμενος όσο και των λοιπών μαθητριών είχαν ξεσηκωθεί καθώς τα όσα συνέβησαν, εκτυλίχθηκαν μέσα στον χώρο του σχολείου. Οι γονείς παρά την αυστηρή ποινή που επέβαλε στον κατηγορούμενο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αντέδρασαν οργισμένα όταν άκουσαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ. «Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος να τελέσει ανάλογες ή και χειρότερες αξιόποινες πράξεις σε άλλα παιδιά στο μέλλον.

Ποιος εγγυάται ότι δεν το είχε κάνει και στο παρελθόν; Η διαστροφή του «γεννήθηκε» ξαφνικά ένα πρωί και ξέσπασε στα δικά μας παιδιά; Η απόφαση αυτή να αφεθεί ελεύθερος είναι λάθος και ευχόμαστε αύριο να μην τον βρουν πάλι μπροστά τους» είχαν δηλώσει οργισμένοι συγγενείς.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν κάποιες από τις μαθήτριες του γυμνασίου βρήκαν το σθένος να εκμυστηρευτούν σε καθηγήτριά τους όσα είχαν συμβεί νωρίτερα στη μικρή αποθήκη του σχολείου με «πρωταγωνιστή» τον 47χρονο, ο οποίος με την ιδιότητα του επιβλέποντος μηχανικού είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία στο σχολείο για την εκτέλεση εργασιών. Την επίμαχη ημέρα ο Ιρανός βρισκόταν στη μικρή αποθήκη δίπλα από το κλιμακοστάσιο.

Επέλεγε, όπως αναφέρεται, τα πιο ανεπτυγμένα κορίτσια και τους ζητούσε να τον βοηθήσουν σε επιμετρήσεις που έπρεπε να κάνει, καθώς ο ίδιος δεν έφθανε. Ανυποψίαστες οι μαθήτριες δέχονταν να τον βοηθήσουν. Ο 47χρονος φώναζε την κάθε μία χωριστά.

Έκλεινε την πόρτα, όπως καταγγέλλεται, και εκμεταλλευόμενος την αθωότητά τους, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις και χειρονομίες, ανεβάζοντας τις σε μία καρέκλα που είχε τοποθετήσει πάνω σε θρανίο.

Παρά το γεγονός ότι στο σχολείο βρίσκονταν και άλλοι εργάτες αλλά και αγόρια μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, ο κατηγορούμενος επέλεγε να ζητά… βοήθεια από κορίτσια 12, 13 και 14 ετών.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πάσχει από… υψοφοβία και γι’ αυτό ζήτησε τη βοήθεια των μαθητριών για τις επιμετρήσεις. Στο δικαστήριο αναμένεται να υπάρξει δυναμική παρουσία από τους γονείς, συγγενείς και φίλους την Τετάρτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει