ΣΥΛΛΗΨΗ: Πρόσωπο – έκπληξη ο νεαρός μπουκαδόρος

1,020

Ο “μπουκαδόρος” είχε ακροβατικές ικανότητες

Μέχρι και τον τρίτο όροφο πολυκατοικιών σκαρφάλωνε για να «μπουκάρει» σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο ένας νεαρός Ηρακλειώτης με ακροβατικές ικανότητες, ο οποίος κατηγορείται από την Αστυνομία για αρκετές διαρρήξεις οικιών (δέκα αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ).

Άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες, όπως λένε οι αστυνομικοί, ο συγκεκριμένος νεαρός, αν και θα μπορούσε να επιλέξει «ευκολότερους» στόχους, όπως ισόγεια ή πρώτου ορόφου κατοικίες, εκείνος φαίνεται πως του άρεσαν τα δύσκολα, επιλέγοντας σχεδόν πάντα σπίτια από το δεύτερο όροφο και πάνω σε πολυκατοικίες.

Η πρακτική που ακολουθούσε ήταν, όπως αναφέρουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., συγκεκριμένη. Επέλεγε περιοχές και πολυκατοικίες στις οποίες θεωρούσε ότι θα μπορούσε να βρει χρήματα, κοσμήματα και υπολογιστές και έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Το εντυπωσιακό είναι ότι από την έρευνα της Αστυνομίας δεν φαίνεται ο ίδιος να χρησιμοποιούσε σκοινιά ή άλλα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στην… αναρρίχηση. Μάλιστα, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πώς αυτός ο νεαρός κατάφερνε να φτάσει ακόμα και στα πιο… δυσπρόσιτα διαμερίσματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νεαρός «αναρριχητής διαρρήκτης» – κατά την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, δεν έγινε όμως γνωστό εάν βρισκόταν επί το έργον, δηλαδή σκαρφαλωμένος σε  κάποιο τοίχο ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Ηρακλειώτης συλλαμβάνεται για πρώτη φορά και φέρεται να είχε βάλει χθες το πρωί στο μάτι ένα σπίτι στην περιοχή της Θερίσου, στο εσωτερικό του οποίου όμως δεν μπόρσε να εισέλθει.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή του- σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία- σε αρκετές διαρρήξεις.

Πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει για τη μεθοδολογία του, για το εάν είχε συνεργούς, για το πώς επέλεγε τα σπίτια που θα «χτυπούσε» αλλά και για τα κλοπιμαία που πήρε, ενώ φέρεται να αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Από την Αστυνομία εξετάζεται εάν ο συλληφθείς είχε και συνεργούς, αν και ο ίδιος δεν απάντησε σχετικώς. Αστυνομικοί σχολίαζαν χθες πάντως ότι μελλοντικά με τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα προκύψουν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Από τα εντυπωσιακά στοιχεία της υπόθεσης, εκτός τον τρόπο δράσης του, είναι και το γεγονός ότι ο νεαρός που κατηγορείται για τις δέκα διαρρήξεις είναι από γνωστή και εύπορη οικογένεια του Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει