Οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι!

1,440

Θα πουν το… δικό τους παραμύθι!

Μετά από αρκετά χρόνια, θα είναι σε θέση να διηγηθούν στα παιδιά τους ένα παραμύθι που δημιούργησαν οι ίδιοι! Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου συνεργάζονται, διασκευάζουν και εικονογραφούν το γνωστό κλασικό παραμύθι «Τα τρία γουρουνάκια», συνοδεύοντάς το με ένα χαριτωμένο τραγούδι, που έγραψαν οι ίδιοι και μελοποίησε η μουσικός του σχολείου.

Τίτλος του δικού τους παραμυθιού είναι «Ο λύκος, τα τρία γουρουνάκια και η κυκλοφοριακή αγωγή».

Η εργασία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Wonderland of languages” του σχολείου, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που εκπονούν.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η κ. Νεκταρία Λυραντζάκη, δασκάλα της Γ1, η κ. Ιωάννα Βραχνάκη, δασκάλα της Γ2 και η δασκάλα Μουσικής, κ. Κλειώ Ηλιάδη.

Την ηχογράφηση πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής,  κ. Γιώργος Αλεγκάκης. Συνεργάστηκαν  η εκπαιδευτικός Εικαστικών, κ. Μαρία Μπενετάκη και η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, κ. Λούση Σοφιάδη.

Το βίντεο μπορεί να απολαύσει κανείς στο σύνδεσμο:

Τα συνολικά 44 παιδιά των δύο τμημάτων κλήθηκαν να εργαστούν σε ομάδες, να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια και οι εκπαιδευτικοί επεξεργάστηκαν το σύνολο του υλικού που συγκεντρώθηκε. Κανένα παιδί δεν έμεινε παραπονεμένο, αφού μπορεί να θαυμάσει κανείς τον κόπο όλων των μικρών μαθητών.

Στο βίντεο, ακούγονται οι φωνούλες τους, ενώ στόχος είναι να μεταφραστεί στα Αγγλικά για να παραδοθεί και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Ο διευθυντής του σχολείου,  κ. Μανώλης Μπελαδάκης, αναφέρει στην «Π» πως στο 17ο Δημοτικό υλοποιείται μία σειρά προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να κάνουν το σχολείο πιο συναρπαστικό και αποτελεσματικό.

«Μας ενδιαφέρει να μη μένει στατική η εκπαιδευτική πράξη, αλλά τα παιδιά να βιώνουν με όμορφο και χαρούμενο τρόπο αυτό που θέλουμε να δώσουμε», τονίζει.

Εξάλλου, ανάλογη δουλειά πραγματοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β2 του σχολείου με τη δασκάλα τους, κ. Καλλιόπη Γενιτσαρίδου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος the Erasmus+  “The Wonderland of Languages”, δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο «Τα 3 γουρουνάκια», που μπορεί να δει κανείς στο σύνδεσμο https://youtu.be/eQp9GatCi_s.

Η κ. Ιωάννα Βραχνάκη αναφέρει πως συνδυάστηκαν τα δύο προγράμματα που «τρέχουν» στο σχολείο, τα Erasmus+ και κυκλοφοριακής αγωγής, και τα παιδιά απάντησαν στο ερώτημα «πώς θα ήταν αν τα τρία γουρουνάκια και ο κακός λύκος ήξεραν τον κύριο Κ.Ο.Κ.;»

Η κ. Νεκταρία Λυραντζάκη αναφέρει πως τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δημιουργία του παραμυθιού. Θεωρεί πως με αυτό τον βιωματικό τρόπο οι μαθητές δε θα ξεχάσουν τα σήματα κυκλοφορίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει