Και έτσι ανανεώνουν την… υπομονή μας!

Σοβαρά κι αστεία

489

Ο λαός ανανέωσε για πολλοστή φορά πάλι την υπομονή του, το κουράγιο του, την ελπίδα και τις προσδοκίες του! Το μόνο καλό που ξέρουνε να κάνουνε πολύ καλά οι πολιτικοί είναι να κρατάνε συνεχώς το λαό στο… περίμενε! Λίγο περιμένετε ακόμα και όλα θα πάνε καλά! Μην απελπίζεστε! Έτσι δεν λέμε και στον άρρωστο βαριά και αν την βγάλει, όλα θα πάνε καλά;

Αυτός όμως έχει επιπλέον και τα… θάρρη του στο Θεό, ενώ εδώ… χωρίς Θεό!… “Μην απελπίζεσαι ελληνικέ λαέ, μην σε πιάνει κατάθλιψη, μην στενοχωριέσαι άδικα, γιατί μπορεί να αρρωστήσεις και, χτύπα ξύλο, μπορεί και να πεθάνεις!” μας λένε… Μόλις τελειώσομε την πρώτη αξιολόγηση, θα μας κάνουν οι δανειστές μας ελάφρυνση του χρέους (ο γάιδαρος δεν θα πέφτει πια στις ανηφόρες), θα βγούμε στις αγορές και θ’ αρχίσουμε πάλι να… μοιράζουμε λεφτά όπως και πρώτα, θα μεγαλώσομε το κράτος για να χωράτε όλοι μέσα (αφού πρώτα μας ψηφάτε). Τελείωσε όμως η πρώτη αξιολόγηση, αλλά δεν επέτυχε!

Ψηφίσαμε τα πιο εύκολα μέτρα, αλλά αυτοί θέλανε να τα ψηφίσομε όλα, και τα σκληρά και κάτι προαπαιτούμενα, λέει! Αν τα ψηφούσατε όλα μαζί από την αρχή, θα ‘χατε τελειώσει και από το χρέος αλαφρώσει! “Για σκεφτείτε το λαό σας, με τι υπομονή θα περιμένει πάλι γι’ άλλο ένα χρόνο;” είπε η τρόικα. Μη σας νοιάζει για τον λαό μας, αυτό τον έχομε προπονήσει και αντέχει! Έχει μάθει να τρώει το… σανό και ούτε μιλάει, ούτε λαλάει. Θα του ανανεώσομε την υπομονή με τα ψέματα μέχρι τη δεύτερη αξιολόγηση και όλα θα πάνε μια χαρά (Ο ελληνικός λαός θα πάρει το χρυσό μετάλλιο για την υπομονή του).

Ο καημένος ο λαός περιμένει με ανανεωμένη την υπομονή του, να έρθει η αξιολόγηση η δεύτερη, η τελευταία! Πολλοί… “θεοφοβούμενοι” πιστεύανε πως θα έρθει, άλλοι την πιστεύανε πως θα έρθει αλλά σαν τη… δευτέρα παρουσία! Με λίγα λόγια και σ’ αυτή άνθρακες οι θησαυροί!

Κουράγιο, λαέ, μην το βάλεις κάτω, η τρίτη αξιολόγηση θα είναι η… τυχερή, μα για καλό και για κακό, τάξετε κι εσείς κάτι στο Θεό. Απελπισμένος ο λαός και με τελειωμένη την υπομονή, φτάνει στην τρίτη την αξιολόγηση, την… τυχερή! Αλλά για κακή του τύχη, άτυχη ήτανε κι αυτή!

Έμειναν λέει λίγα ακόμα μέτρα, αλλά τα πιο σπουδαία, απ’ την αρχή τα σπρώχνανε να τ’ αναλάβουν άλλοι, καλή ιδέα! Αφού με τις αξιολογήσεις ο λαός δεν ήταν τυχερός, τον υποχρεώσανε να κάνει υπομονή ως τον Αύγουστο, στις δεκαεννέα του μηνός. Τότε πια θα γίνει το… θαύμα στη ζωή αιώνια, μετά από 9 χρόνια, “ντροπή τους”, θα μας βγάλουνε από τα μνημόνια!

Άλλες προσδοκίες δώσανε πάλι να πιστεύει ο λαός, μακάρι να βγω ψεύτης και ας δούμε λίγο φως!…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει