ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: «Αστικά & Περαστικά» από τον Αντρέα Μπικάκη

271

Ο ήχος της Αθήνας και του Ρεθύμνου, των δυο πόλεων όπου ζει, μαζί με την παράδοση της Κρήτης που φωλιάζει μέσα του είναι εμφανή στα 13 νέα λαϊκά και ερωτικά τραγούδια που αποτελούν το υλικό για την πρώτη δισκογραφική δουλειά τού Αντρέα Μπικάκη «Αστικά & Περαστικά».

Η παρουσίαση της δουλειάς του θα γίνει αύριο, Τρίτη 19 Δεκέμβρη, στις 9 το βράδυ, στο «Μήλον της έριδος».

Περιλαμβάνει τραγούδια που ξεκίνησε να γράφει από τα 15 του χρόνια και τώρα στα 21 του τα βλέπει να κυκλοφορούν. Την πρόσκληση για συμμετοχή δέχτηκαν τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες που τους θαύμαζε από παιδί, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ψαραντώνης και ο Γιάννης Σπανός. Στον δίσκο συναντάμε επίσης και ένα νέο λαϊκό τραγούδι που ερμηνεύει μαζί με τον Γιάννη Βαρδή.

Από μικρή ηλικία

Ο Αντρέας γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1995. Μεγάλωσε μέσα σε μουσική ατμόσφαιρα και από πολύ μικρή ηλικία… αντίκρισε τη μουσική κατάματα δουλεύοντας σε βραδιές με τον πατέρα του.

Στα 9 του χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα ντραμς στη φιλαρμονική Ρεθύμνου, τα οποία τελείωσε έξι χρόνια αργότερα.

Ταυτόχρονα είχε αρχίσει σπουδές στο κλασικό πιάνο και στη θεωρία της μουσικής. Στη συνέχεια σπούδασε τρία χρόνια στο Μονόχορδο Ωδείο Ρεθύμνου, στο πτυχίο του ειδικού αρμονίας.

Στο  Εθνικό Ωδειο Αθηνών στο παράρτημα της Ηλιούπολης παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου πιάνου απο τον γνωστό σολίστ και μαέστρο Παγιάτη Γιώργο, μαθήματα κιθάρας, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του ειδικού αρμονίας.

Γράφει στίχους και μουσική και ενορχηστρώνει ο ίδιος τα τραγούδια του. Διασκευάζει αγαπημένα τραγούδια του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού δίνοντας τους μια νέα δυναμική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει