ΓΙΑΤΡΟΙ: Εγκαλούν τους εθελοντές που πήγαν στο Μεσοχωριό

2,203

Σε σίριαλ εξελίσσεται η εθελοντική δράση ομάδας γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού Αθηνών που εξέτασαν δωρεάν κατοίκους του Μεσοχωριού, αφού ο διοικητής του νοσοκομείου Ευστάθιος Γεωργόπουλος τούς καλεί να δώσουν… εξηγήσεις για τη δράση τους. Με έγγραφο ο διοικητής τούς ζητά να μάθει μεταξύ άλλων εάν ενημέρωσαν εγγράφως το νοσοκομείο και τη ΔΥΠΕ για την κίνησή τους και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των γιατρών που συμμετείχαν.

Σε έγγραφο προς την υπάλληλο Δ.Ε. βοηθών νοσηλευτικής Σταυρούλα Γεωργάκη η οποία ανέλαβε την οργάνωση της δράσης, τίθεται το ερώτημα ”Ποιος την όρισε υπεύθυνη;” σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”.

εθελοντική δράση ομάδας γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού Αθηνών που εξέτασαν δωρεάν κατοίκους του Μεσοχωριού

Η απάντηση του προέδρου της Κοινότητας: “Από πότε χρειάζεται άδεια για εθελοντικές πράξεις;”

Στο θέμα παρενέβη με επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννης Βασιλικογιαννάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Φέτος λοιπόν λίγο πριν την πραγματοποίηση του 2ου Κοινωνικού Ιατρείου στο Μεσοχωριό διαβάζουμε στον Τύπο ότι αυτό που πάμε να κάνουμε δεν είναι κατοχυρωμένο διότι δεν πήραμε την άδεια από την 7η Υ.Π.Ε Κρήτης και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η διαδικασία.

Και διερωτώμαι: Από πότε χρειάζεται άδεια για εθελοντικές πράξεις που εν τέλει πραγματοποιούνται στο Ιατρείο του χωριού το οποίο όμως ανήκει στην κοινότητα, δηλαδή στο Δήμο και έχει ανεγερθεί και εξοπλιστεί πλήρως με αποκλειστική δαπάνη των χωριανών μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου;

Και για ποια διασφάλιση μιλούν; Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαίρετοι γιατροί και νοσηλεύτριες πράγμα που αποδεικνύεται όχι μόνο από τους τίτλους σπουδών τους μα από την πορεία τους τόσα χρόνια στον χώρο της υγείας, σώζοντας ζωές καθημερινά. Παρά τις αντιδράσεις το Ιατρείο πραγματοποιήθηκε και μάλιστα έχοντας μεγάλη απήχηση. Οι αντιδράσεις όμως για αυτή την ανιδιοτελή και καθαρά εθελοντική προσπάθεια συνεχίστηκαν.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα οι άνθρωποι αυτοί καλούνται μέσα σε τρεις ημέρες από τη Διοίκηση του νοσοκομείου όπου εργάζονται να δώσουν εξηγήσεις, να απολογηθούν δηλαδή για αυτή τους την εθελοντική προσφορά ενώ προ δέκα ημερών είχαν λάβει γνώση εγγράφως από την κ. Γεωργάκη για την πραγματοποίηση Κ.Ι. στην Κρήτη. Προφανώς πίσω από όλα αυτά κρύβονται κάποιες σκοπιμότητες που διόλου μας αφορούν και δεν θα το εξετάσουμε εμείς αυτό.

Εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους του Μεσοχωριού από το βήμα του προέδρου της Τ.Κ καθώς και εξουσιοδοτημένος από τον Π.Σ σάς εκφράζω την οργή, τον θυμό μα και την αγανάκτηση όλων μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά ανθρώπων που διοικούν απέναντι σε ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να προσφέρουν από το υστέρημα της ψυχής τους υγειονομική φροντίδα μα και την ελπίδα ότι δεν έχουμε χάσει τις αξίες μας σαν λαός”.

Ποιοι συμμετείχαν

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί πραγματοποίησαν 339 κλινικές εξετάσεις, ενώ στην εθελοντική ομάδα συμμετείχαν οι γιατροί: Τερζάκης Γεώργιος, Πούλιας Ηρακλής, Μπέσιας Νικόλαος, Αναστασόπουλος Παναγιώτης, Παπαδοπούλου Παναγιώτα, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα και το νοσηλευτικό προσωπικό Βούλα Γεωργάκη, Μυτούλα Σταυρούλα, Κοστορίζου Μαρία και Μπούρα Σταυρούλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει