Προσλήψεις 37 νοσηλευτών στην Κρήτη

980

Με προσλήψεις 37 ατόμων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ενισχύονται οι δομές υγείας στην Κρήτη.

Όπως ενημερώνει η ΔΥΠΕ, “πρόκειται για μαζικές προσλήψεις στον χώρο της Υγείας και στην Κρήτη, που αποτελούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση με προσωπικό,  την ανάπτυξη νέων δομών υγείας και την αναβάθμιση  των  παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες”.

Συγκεκριμένα από την προκήρυξη που αφορά μόνιμο προσωπικό οι δομές Υγείας στην Κρήτη ενισχύονται με 37 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ΤΕ  Κατηγορίας.  Αναλυτικότερα: 16 άτομα προσλαμβάνονται στο νοσοκομείο  Βενιζέλειο, 5 στο Νοσοκομείο Χανίων, 5 στο  Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  4 στο Νοσοκομείο Αγίου  Νικολάου,  2 στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, 1 στο Π.Π.Ι. Σφακίων, 1, στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, 1 στο ΠΕΔΥ Χανίων, 1 στο Κ.Υ. Κισσάμου και 1 στο Κ.Υ Καντάνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στον νομό Ρεθύμνου, τα πέντε άτομα αφορούν στην ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επάνδρωση του Κέντρου με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού, προς το παρόν δημόσιου κέντρου αποκατάστασης στην Κρήτη.

Από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται 41 άτομα συνολικά, διαφόρων ειδικοτήτων και μάλιστα 8 από αυτούς αφορούν πληρώματα ασθενοφόρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης  αυτής της ειδικότητας και την ασφαλή μεταφορά των ασθενών από τα Κ.Υ στα νοσοκομεία του νησιού. Συνολικά στα Κ.Υ. και  ΠΕΔΥ του νησιού προσλαμβάνονται με τη συγκεκριμένη προκήρυξη 18 άτομα.

Τέλος αναμένονται άμεσα οι οριστικοί πίνακες  διοριστέων της προκήρυξης 5Κ, αφού ήδη ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί και από την οποία θα ενισχυθούν οι δομές Υγείας του νησιού με 22 άτομα μόνιμου προσωπικού που αφορούν σε 9 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων, 6 εργατοτεχνίτες και 7 διοικητικό προσωπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει