Στο Πεκίνο το Σάββατο η παγκόσμια γενική συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ν. Καζαντζάκη

516

Στο μακρινό Πεκίνο επικεντρώνεται το διεθνές ενδιαφέρον για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς αύριο πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή 10 ομιλητών με θέμα «Ο Καζαντζάκης, 60 χρόνια μετά» και το Σάββατο για πρώτη φορά   η παγκόσμια γενική συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του μεγάλου Κρητικού.

Στις εκδηλώσεις αυτές, που γίνονται με πρωτοβουλία της ΔΕΦΝΚ, συμμετέχει ο πρόεδρος της κ.Γιώργος Στασινάκης, ο οποίος συνεχίζει τον γύρο του κόσμου για να προωθήσει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο αεικίνητος πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ μόνο μέσα στον Νοέμβριο επισκέφθηκε   το Περθ, την Αδελαΐδα, την Μελβούρνη, την Καμπέρα, το Μπρισμπέιν και το Σίδνεϋ στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Κιότο, της Ιαπωνίας και τη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Η χρονιά θα κλείσει με την επίσκεψη σε τρεις χώρες την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, στις 4 Δεκεμβρίου, στην Βιεντιάν του Λάος στις 5 Δεκεμβρίου και στην Μπαγκόγκ της Ταϋλάνδης στις 6 Δεκεμβρίου.

“Έφυγε” ένας μεγάλος φίλος του Ν. Καζαντζάκη

Έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ο Θανάσης Μασκαλέρης, επίτιμο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Εταιρείας. Ο Θανάσης Μασκαλέρης δίδαξε συγκριτική λογοτεχνία στο San Francisco State University, καθώς και σε άλλα πανεπιστήμια. Μαζί με την Ελένη Καζαντζάκη ίδρυσε την έδρα Καζαντζάκη στο προαναφερόμενο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Στο τελευταίο του βιβλίο πραγματεύτηκε το θέμα των δεσμών του Καζαντζάκη με τη φύση.

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη απευθύνει στους οικείους του τα θερμά της συλλυπητήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει