Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ανοδικό ξέσπασμα μετά τ’ αποτελέσματα του swap

669

Με ένα εντυπωσιακό ανοδικό ξέσπασμα υποδέχθηκε το χρηματιστήριο Αθηνών τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του swap των ελληνικών ομολόγων τα οποία ανακοινώθηκαν χθες και την επανέναρξη των πλειστηριασμών, με τον γενικό δείκτη να φτάνει ενδοσυνεδριακά ακόμα και στις 740 μονάδες, μετά από 13 συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,67% κλείνοντας στις 738,31 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυμάνθηκε από τις 730,17 (0,55%) έως τις 742,64 μονάδες (2,27%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 72,78 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 85,8 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά σήμερα έδειξε έντονα την ανακούφισή της για τις δύο θετικές εξελίξεις, οι οποίες συνηγορούν στην επίτευξη του στόχου για μια τεχνική συμφωνία για την Τρίτη αξιολόγηση, έως την προσεχή Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου. Αυτό τη βοήθησε το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα και να διαφύγει της συσσώρευσης (720-725 μονάδες) που είχε μπει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενεργοποιώντας χαρτοφυλάκια που είχαν “αδρανήσει” λόγω της αβεβαιότητας.

Έτσι μπορεί ο Νοέμβριος να προκάλεσε αρκετές “απογοητεύσεις” στο ταμπλό, αλλά μάλλον επιφυλάσσει δυνατές “αποχαιρετιστήριες” συνεδριάσεις, και ίσως, αυτό μένει να το δούμε στην αυριανή τελευταία συνεδρίασή του, να αποκαταστήσει και τα θετικά τεχνικά δεδομένα που απειλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου.

Στις διεθνείς αγορές οι αμερικανικές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα την Τετάρτη, με τους S&P 500 και Dow Jones να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά, μετά τη θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο και τον Nasdaq να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε ελαφρώς έναντι του δολαρίου ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο χρυσός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει