Η φιλοξενία κόβει μία στις δύο αιτήσεις

ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΙΣ 1.223.116

676

Σε 1.223.116 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα μέχρι  χθες το πρωί, ενώ εξ αυτών έχουν εγκριθεί τα 527.593.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα είχαν εγκριθεί 527.593 χιλιάδες που λαμβάνουν το μέρισμα, αλλά υπάρχουν και άλλοι 696 χιλιάδες, οι οποίοι απορρίφθηκαν από το σύστημα, είτε βρίσκονται σε… αναμονή.

Έτσι, περίπου μια στις δύο αιτήσεις απορρίπτονται μέχρι στιγμής. Ο κύριος λόγος είναι οι διατάξεις περί φιλοξενίας, που προβλέπει η σχετική απόφαση.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με tweet έδωσε την πλήρη εικόνα μέχρι τώρα:

«Η διαδικασία των αιτήσεων για τη διανομή του μερίσματος συνεχίζεται απρόσκοπτα. Μέχρι το πρωί είχαν κατατεθεί 1.223.116 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 527.593».

Ωστόσο, το πλήθος των αιτήσεων που θα απορριφθεί αναμένεται να αυξηθεί μαζί με το σύνολο των αιτήσεων που θα γίνονται καθημερινά έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας   προέβλεψε ότι οι αιτήσεις που θα εγκριθούν θα φθάσουν περίπου τις 1.280.000.

Όπως είπε, οι αλλαγές που θα κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

– Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση).

α) Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

– Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση.

– Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει χωρίς δουλειά για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

Πότε θα καταβληθεί

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει «σε κάθε περίπτωση πριν από τα Χριστούγεννα» επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει