Παγκρήτια κινητοποίηση για τους συνταξιούχους

344

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι του νησιού αύριο, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

«Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, τη συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστήριων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιαία βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10κάρικα και 20σάρικα.

Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.

Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει