Μήνας και ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

569

Μέσα σε πέντε μήνες σημειώθηκαν πέντε εργατικά ατυχήματα, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με τελευταίο το χθεσινό, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

«Συνάδελφος μετανάστης εργατοτεχνίτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων καθώς καλέστηκε να καθαρίσει μοτέρ κάτω από την κορδέλα διαλογής, ενώ αυτή ενεργοποιήθηκε την ώρα του καθαρισμού.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, με την πρώτη εκτίμηση να φέρεται ότι στάθηκε τυχερός χωρίς κάποιο πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Η Ένωσή μας καθώς και η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στο εργοστάσιο έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές με όλα τα μέσα την έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο», τονίζει η ένωση.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:40 μέχρι τις 15:40 διεκδικώντας να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να πάρει η εργοδοσία πίσω τις απολύσεις και να υπογραφτεί τώρα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει