Δημιουργούν ομάδα αποφοίτων στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου

4.381

Τη δεκαετία του ’60 ήταν το Γυμνάσιο Θηλέων, σήμερα είναι το 3ο Λύκειο Ηρακλείου! Οι απόφοιτοι του σχολείου έχουν σίγουρα να μοιραστούν πολλές αναμνήσεις, να μιλήσουν για τα όνειρά τους και την πορεία που ακολούθησαν όταν άφησαν πίσω τους τις σχολικές αίθουσες.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου δημιουργεί ομάδα «Αποφοίτων» και καλεί όσους πέρασαν από τα θρανία του να συμμετάσχουν.

ο φιλόλογος, διευθυντής  του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλεξάκης«Κάθε σχολείο έχει την ιστορία του, που είναι οι άνθρωποί του», αναφέρει στην «Π» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μανώλης Αλεξάκης.

Όπως λέει, είναι κρίμα ότι πολλοί κόβουν τους δεσμούς τους με το σχολείο, από όπου αποφοίτησαν και είχαν περάσει όμορφα χρόνια της ζωής τους.

Σκοπός της πρωτοβουλίας των καθηγητών του σχολείου είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα, όπου οι παλιότεροι θα στέκονται στο πλευρό των νεότερων, θα αναδειχθούν οι ιστορίες, όχι μονάχα των ατόμων που έχουν διαπρέψει σε διάφορους φορείς αλλά και εκείνων που ζουν με αξιοπρέπεια, που είναι βιοπαλαιστές, που έχουν την ψυχική δύναμη να στήσουν όμορφα τη ζωή τους, ακόμα και αν έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Κάλεσμα προς παλιούς αποφοίτους

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αναφέρει στο κάλεσμά του πως «το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ένα σχολείο με τη δική του ιστορία και πολλούς –  πολλούς αποφοίτους, αρκετοί από αυτούς με σημαντικές διακρίσεις, διεθνή ακτινοβολία και δράση έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει το δυναμικό αυτό προς όφελος του σχολείου και των σημερινών μαθητών του.

Η ιστορία ενός σχολείου είναι οι άνθρωποί του. Είναι σημαντικό, στο εξωτερικό αποτελεί παράδοση, όσοι φοιτήσαμε σε ένα σχολείο – ζήσαμε σε αυτό όμορφες, ευχάριστες στιγμές, έχουμε από αυτό πολλές αναμνήσεις, σε μια περίοδο που χτίζονται φιλίες και σχέσεις που σημαδεύουν τη ζωή μας – να μη χάνουμε την επαφή μας με τον χώρο αυτό.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Λυκείου παίρνει αυτή την πρωτοβουλία γιατί είναι σίγουρος πως μόνο όμορφα, θετικά αποτελέσματα και πρωτοβουλίες έχουμε να περιμένουμε από μια τέτοια δραστηριότητα.

Για τους λόγους αυτούς μπορείτε να δηλώνετε τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ή στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, έτος Αποφοίτητησης, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, Ηλεκτρονική Διεύθυνση, Επάγγελμα) στο: [email protected] . Σε έναν δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Σχολείο μας προκειμένου να συνδεθεί η ιστορία του με δράσεις πολιτισμού και υποστήριξης του».

Γυμνάσιο Θηλέων τότε, 3ο Λύκειο σήμερα

Το 3ο Λύκειο Ηρακλείου σήμερα βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας αρ. 12, σ’ έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Ηρακλείου δίπλα στο Εργατικό Κέντρο.

Τη δεκαετία του ’60 ήταν το Γυμνάσιο Θηλέων

Το αρχικό κτίσμα περιοριζόταν στην Παλαιά Πτέρυγα στη βόρεια πλευρά της αυλής με Β.Ν. προσανατολισμό. Η οικοδόμησή του ολοκληρώθηκε στα 1962. Ήταν τότε το καμάρι του Ηρακλείου με μάρμαρα λευκά Διονύσου στον προθάλαμο και στις σκάλες που ανεβαίνουν στους ορόφους και τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα με υπόγεια αποδυτήρια και εγκαταστάσεις μαγειρείων, με το μοναδικό αμφιθέατρο σε όλη την πόλη.

Τη σχολική χρονιά 1962 το Γυμνάσιο Θηλέων που στεγαζόταν στον ναό του Σωτήρος, στο γνωστό Βαλιδέ Τζαμί, που δεν υπάρχει πια, γιατί κατεδαφίστηκε στη δεκαετία του 70, μεταστεγάστηκε στο κτίριο της οδού Δημοκρατίας και λειτούργησε ως Α΄ Γυμνάσιο Θηλέων μέχρι το 1976. Συνέχισε ως Α’ Λύκειο Θηλέων από το 1976-77 μέχρι το σχολ. έτος 1978-79. Το 1979-80 μετατρέπεται σε μικτό Λύκειο και μετονομάζεται σε 3ο  Λύκειο Ηρακλείου.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει