1ο παγκόσμιο βραβείο για τη Μαριάννα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΥΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ

7,077

Άλλη μια παγκόσμια μουσική διάκριση πέτυχαν οι δίδυμες  Ηραακλειώτισσες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία  Καψετάκη. Η  26χρονη   γιατρός και πιανίστρια Μαριάννα απέσπασε προχθές  το  1ο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου  “Αround the globe” στο Λονδίνο.

Η Στεφανία, εκτός από αυτή την πολύ σημαντική διάκριση, είδε πριν μερικές ημέρες την έρευνά της “How do algae form multicellular groups?” να δημοσιεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά παγκόσμια ερευνητικά περιοδικά

Σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση ήρθε  και η δίδυμη αδελφή της Στεφανία, που εκτός από αυτή την πολύ σημαντική διάκριση είδε πριν μερικές ημέρες την έρευνά της “How do algae form multicellular groups?” να δημοσιεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά παγκόσμια ερευνητικά περιοδικά, το “Evolutionary Ecology Research”. http://www.evolutionary-ecology.com/forthcoming.html

Η Στεφανία Καψετάκη είδε πριν μερικές ημέρες την έρευνά της “How do algae form multicellular groups?” να δημοσιεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά παγκόσμια ερευνητικά περιοδικά

Τα δυο κορίτσια αποφοίτησαν με άριστα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η Στεφανία στη Βιολογία έχει μεταπτυχιακό πάνω στη Ζωολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου συνεχίζει διδακτορικές σπουδές. Η Μαριάννα στην Ιατρική, πήρε μεταπτυχιακό με άριστα στο Performing Arts Medicine από το University College London. Συνεχίζει σήμερα διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College.

Οι δίδυμες γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991 και είναι απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Μόλις έναν χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum και υποτροφία για όλες τις μουσικές τους σπουδές από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν το πτυχίο πιάνου σε ηλικία 15 ετών με  άριστα παμψηφεί, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με άριστα παμψηφεί και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή.

Έχουν βραβευτεί με πάρα πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Έχουν λάβει υποτροφίες από: Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer.

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής και σε μεγάλες σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας, Ουαλίας, Κύπρου, Αγγλίας και Γερμανίας με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά θετικά σχόλια. Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα CD τους (‘Romantic Collection’ και ‘Classic Adventure-live in UK’).

Aπό το 2013 συνεχίζουν τη μελέτη τους στο πιάνο με τον Christopher Elton (R.A.M) ενώ συμμετέχουν σε σεμινάρια/ masterclass με διεθνείς πιανίστες. Συνεργάζονται επίσης με σημαντικούς συνθέτες όπως Γ.Μηνά, Κ.Μυλωνά, F.Mengozzi των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει