Παιδιά του Ηρακλείου τα «παιδιά» του Γκέραρντ

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

559

Μπορεί και να ήταν στο «Αριγκάτο», στην Καντανολέοντος, από τα πιο σταθερά στέκια  των παικτών του ΟΦΗ  τις δεκαετίες του ’80 και του ’90

Ανεξάρτητα με τη σχέση που έχουν οι Ηρακλειώτες με το ποδόσφαιρο, ελάχιστοι δεν γνωρίζουν τι εστί ΟΦΗ, “Γεντί Κουλέ” και Ευγένιος Γκέραρντ. Τρεις λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες με το Ηράκλειο από το 1980 και μετά με την καθημερινότητα της πόλης, που συνεχιζόταν και έπειτα από το μαγικό δίωρο των κυριακάτικων απογευμάτων που αγαπήσαμε εμείς οι μυημένοι.

Μια πόλη μεγάλη, μα ταυτόχρονα και μικρή, καθώς στο πολύβουο κέντρο της μπορούσες να συναντήσεις τους ήρωες της Κυριακής και να πιεις καφέ στο διπλανό τραπέζι. Εκεί που κάθονταν μαζί ο Γρηγόρης Τσινός, ο Μίλτος Ανδριανίδης, ο Νίκος Γκουλής, ο Μύρωνας Σηφάκης, ο Αλεχάντρο Ίσις  και οι άλλοι άσοι της εποχής, που η ομάδα πήρε το κύπελλο Ελλάδος.

Μπορεί και να ήταν στο «Αριγκάτο», στην Καντανολέοντος, από τα πιο σταθερά στέκια των παικτών του ΟΦΗ  τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Όλοι οι παραπάνω έχουν περάσει προ πολλού τα 50 και το καφέ των αδερφών Χατζέα δεν υπάρχει πια. Και όμως οι παλιοί άσοι βρέθηκαν Σάββατο μεσημέρι να πίνουν καφέ στο κέντρο του Ηρακλείου. Κι ως εκ θαύματος, δίπλα στο τραπέζι που καθόμουν επί της οδού Περδικάρη.

Το έκαναν φωτογραφία και μου βγήκε ασπρόμαυρη, ρετρό και vintage μαζί. Εξάλλου από το κύπελλο του ΟΦΗ έχουν περάσει ακριβώς 30 χρόνια! Και πώς ξανάσμιξαν οι παραπάνω στο Ηράκλειο και έγιναν παρέα; Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι, που γέμισαν πέντε τραπέζια μεσημεριάτικα. Όλοι τους παιδιά του Γκέραρντ, που ήρθαν να τιμήσουν τον μεγάλο «Ολλανδό» δίνοντας αγώνα με τους φίλους του. Στην παρέα των πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ ήταν ακόμα οι: Χάιμε Βέρα (που ήρθε με τον Ίσις από τη Λατινική Αμερική), Μανόλης Πατμετζής, Κώστας Χανιωτάκης, Ηλίας Πουρσανίδης, Κώστας Κιάσος, Ηλίας Σκέντζος και Νίκη Παπαβασιλείου. Σαφώς στον σημερινό αγώνα θα παραταχθούν στο γήπεδο και πολλοί άλλοι που πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους στο Ηράκλειο. Αντίπαλοί τους, που λέει ο λόγος, οι φίλοι του «μίστερ», που έστειλαν ως προπομπό τους τον Σάββα Κωφίδη, ίσως τον πιο ροκ παίκτη που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα. Και συνεχίζει στο ίδιο mood, σε μυαλά και εμφάνιση. Καλό αγώνα, παιδιά, και πάντα να θυμάστε τον ΟΦΗ, τον κόουτς και την πόλη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει