Συνεχίζεται το σεμινάριο στη μνήμη της Αλ. Σουριαδάκη

243

Ξεκίνησε χθες το σεμινάριο για νεαρούς μουσικούς  που οργανώνεται έως τη Κυριακή  19 του μήνα  στο  Ιστορικό Μουσείο  Κρήτης, στο πλαίσιο του αφιερωματος στη μνήμη της γνωστής Ηρακλειώτισσας Αλίκης Σουριαδάκη.

Το σεμινάριο συνοργανώνουν η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) και η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ).

Το μαθήματα   γίνονται στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του ΙΜΚ, το οποίο η ΕΚΙΜ παραχώρησε αφιλοκερδώς ορμώμενη από την ευρύτερη εκπαιδευτική της πολιτική. Τα μαθήματα -με διδάσκοντες τους μουσικούς της ΚΟΑ Χρυσή Πιλαφτσή και Μιχάλη Ραμό και με τη συνοδεία της πιανίστριας Κατερίνας Καραμπάτσα- απευθύνονται σε νεαρούς φλαουτίστες και προσφέρονται δωρεάν.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα ακολουθήσει την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, συναυλία στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το αφιέρωμα στη μνήμη της Αλίκης Σουριαδάκη προβλέπεται να ολοκληρωθεί με τη χορηγία ετήσιας υποτροφίας που θα προσφέρει η κυρία Κίττυ Βεργωτή-Ιερωνυμάκη, στο πλαίσιο του διαγωνισμού φλάουτου Urs Rüttimann, στον φλαουτίστα με την καλύτερη επίδοση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια αφιερώματος: Ιωάννα Γιάνναρη-ΜΑ/Arts Management.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει