“Σάββατα με τους Επιστήμονες” του ΜΦΙΚ

669

Με  ένα θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος ξεκινούν δυναμικά και φέτος  τα «Σάββατα με τους Επιστήμονες» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Με τα απολιθωμένα ίχνη 5,7 εκατομμυρίων χρόνων που βρέθηκαν στην Κρήτη, τα οποία μας δίνουν πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης εκείνης της εποχής, αλλά κυρίως για ζώα και προγονικά είδη του ανθρώπου που δεν γνωρίζαμε ότι έζησαν στο νησί μας!

Το πρόγραμμα 

11:00-12:00 Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Απολιθωμένα ίχνη στην Κρήτη» με το Δρ Χαράλαμπο Φασουλά, Γεωλόγο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα».

Βλέπουμε από κοντά απολιθωμένα ίχνη αλλά και απολιθωμένα ζώα που έζησαν παλιά στην Κρήτη.

12:00-14:00  «Μια παλαιοντολογική περιπέτεια». Η Ιόλη αφηγείται τις περιπέτειες που έζησε και τις ανακαλύψεις που έκανε όταν ήταν μικρή σκάβοντας μαζί με έναν παλαιοντολόγο. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00 «Ποιος περπάτησε στην Κρήτη;» Ταξιδεύουμε στο χρόνο, μελετάμε τη γεωλογική ιστορία της Κρήτης και ανακαλύπτουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του Παλαιοντολόγου. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο θα κατασκευάζουμε ίχνη από μικρά και μεγάλα ζώα• από ζώα προϊστορικά και μυστηριώδη, με υλικά τον πηλό και το χρώμα  (για όλες τις ηλικίες).

Υπενθυμίζεται στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Δωρεάν είσοδος για:

  • Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμΕΑ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει