Φιλοξενούν μαθητές από 4 χώρες

565

Εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους μαθητών από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία υποδέχεται από τη Δευτέρα το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Η υποδοχή των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ / Δράση ΚΑ2 στο οποίο το σχολείο συμμετέχει.

Το 13ο Γυμνάσιο συμμετέχει στο σχέδιο δράσης με τίτλο  «Keep on shining: a project on lighthouses», το οποίο συντονίζεται από το σχολείο IES JAROSO που βρίσκεται στην περιοχή Cuevas del Almanzora στην Ισπανία. Τα υπόλοιπα σχολεία που μετέχουν στη σύμπραξη είναι τα ακόλουθα: Merenojan της περιοχής Kalajoki της Φινλανδίας, Liceo ginnasio gb vico της πόλης Νapoli στην Ιταλία και Europaschule Gymnasium της περιοχής Westerstede στη Γερμανία.

Γενικοί σκοποί του προγράμματος είναι να γνωρίσουν όλοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα τους φάρους σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης και να έλθουν σε επαφή με την ιστορία τους, τους θρύλους ή λογοτεχνικά κείμενα που σχετίζονται με αυτούς, την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τη γνώση του φαρικού δικτύου.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την παροχή της δυνατότητας ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στους μαθητές όλων των εμπλεκόμενων χωρών, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συλλογικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 20 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, το σχολείο πρόκειται να προσεγγίσει το θέμα των φάρων από εικαστική σκοπιά.

Ειδικότερα προγραμματίζεται μεταξύ άλλων διαγωνισμός εικαστικής και φωτογραφικής έκθεσης με θέμα τους φάρους από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κατασκευή της μακέτας, δημιουργία του φάρου των γνώσεων, δημιουργία αφίσας κ.ά. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν εκδρομές στην Κνωσό, στους φάρους Χανίων και Ρεθύμνου και σε Άγιο Νικόλαο – Πλάκα – Σπιναλόγκα.  Επίσης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα γίνει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή των φιλοξενούμενων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει