Λίγοι στις επαναληπτικές εξετάσεις

349

Λιγοστοί ήταν τελικά οι υποψήφιοι που μετείχαν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες τις βαθμολογίες τους και γνωστοποίησε ότι, ενώ αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή 201 υποψήφιοι από Λύκεια και 51 από ΕΠΑΛ, τελικά προσήλθαν στις εξετάσεις 131 και 33 αντίστοιχα.

Οι επιτυχόντες είναι μόλις 51 από Λύκεια και εννέα από ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως για το Ηράκλειο είχαν δηλώσει συμμετοχή μονάχα δύο υποψήφιοι που λόγω ασθενείας ή άλλες αιτίες δεν είχαν περάσει τα εξεταστικά κέντρα τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι των  επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Μαζί με τις βαθμολογίες ανακοινώνεται  και το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας κάθε υποψηφίου.

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα γίνει αύριο, Πέμπτη 5, μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση θα απευθύνονται κατευθείαν στα Τμήματα/Σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά  δικαιολογητικά ζητήσουν  οι γραμματείες των Τμημάτων/Σχολών.

Με σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., http://results.it.minedu.gov.gr ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την παραπάνω ειδική κατηγορία έλαβαν μέρος 1.476 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι  1385.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από   5 μέχρι και  12 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει