Νέο βιοκλιματικό σχολείο στο Γάζι

416

Το νέο βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο Γαζίου θεμελιώνεται σήμερα στις 9 το πρωί, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, στελεχών της δημοτικής αρχής και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στον Δήμο Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 300 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει