Ο Γκέραρντ για πάντα στο “Γεντί Κουλέ”

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ - ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

496

Έντονο άρωμα ΟΦΗ με στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης αναδύθηκε στη χθεσινή βραδιά για τον Έγκε Γκέραρντ στο “Γεντί Κουλέ”.

Μπορεί ο Ολλανδός, καταβεβλημένος από προβλήματα υγείας, να μην έδωσε το “παρών”, αλλά η εμβληματική μορφή του ήταν εκεί και αποθεώθηκε από τον κόσμο-δυστυχώς, λίγο για την συγκεκριμένη βραδιά- με την παράλληλη ονοματοδοσία της θύρας 9 σε θύρα Εγκε Γκέραρντ.

Η ΠΑΕ οργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά με κεντρικό πρόσωπο τον Ολλανδό, αλλά παράλληλα τίμησε και άλλους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο πέρασμα των χρόνων στην ομάδα, έγινε η παρουσίαση της ομάδας και της φανέλας, ενώ δόθηκε έμφαση και στην επέτειο των 30 χρόνων από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας με τη βράβευση των Κρητικών παικτών που συμμετείχαν σε εκείνη την επιτυχία.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος έκανε και μια από τις βραβεύσεις της βραδιάς (στον Αριστείδη Βασιλείου), ενώ παρευρέθηκε και ο χρυσός παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και κάνοντας τα αποκαλυπτήρια της θύρας 9 που πήρε το όνομα του Γκέραρντ.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν τα παιδιά του Γκέραρντ Μανόλης και Μηνάς Παπαδάκης ανέβηκαν στην πίστα για να πάρουν την πλακέτα για τον Ολλανδό. Η συγκίνηση ήταν έντονη στα πρόσωπά τους και με βουρκωμένα μάτια ευχαρίστησαν την ΠΑΕ αλλά και τον κόσμο για την αγάπη τους προς τον Ολλανδό που όπως είπαν είναι πια και αισθάνεται Κρητικός. Τον Γκέραρντ βράβευσαν και οι Snakes.

Η βράβευση-έκπληξη της βραδιάς αφορούσε στον υπάλληλο της ΠΑΕ Μανόλη Τζιρίτα, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκε ο απλός εργάτης της ομάδας.

Από τις ξεχωριστές παρουσίες ήταν ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο οποίος ήρθε για να τιμήσει τον Έγκε Γκέραρντ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν σε βίντεο γουόλ η διαδρομή του Γκέραρντ στον ΟΦΗ καθώς και η 92χρονη ιστορία της ομάδας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Γενικά ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, η οποία περιλάμβανε ακόμα πολύ τραγούδι αλλά και χορό από κρητικά και λαϊκά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα τραγούδησαν Μανόλης Στεφανάκης, Νίκος Γωνιανάκης, Μιχάλης Κουνάλης, Γιώργος Γλυκοκόκαλος, Γιώργος Παντερής (Νότιοι Άνεμοι), Γρηγόρης Σαμόλης ενώ το λαϊκό πρόγραμμα εκτέλεσαν οι Ιανός, Μίνου, Σγουρός, Καράμαλης.

οι Snakes τίμησαν τον Γκέραρντ δίνοντας πλακέρα στον Μανώλη και Μηνά Παπαδάκη

ΓΚΕΡΑΡΝΤ:
Εκτός από την ΠΑΕ και οι Snakes τίμησαν τον Γκέραρντ δίνοντας πλακέρα στον Μανώλη και Μηνά Παπαδάκη. Έντονες ήταν οι στιγμές συγκίνησης όταν τα παιδιά του Ολλανδού ευχαρίστησαν βουρκωμένα τον κόσμο και την ΠΑΕ για την αγάπη προς τον Ολλανδό

ΣΥΝΑΥΛΙΑ για Γκέραρντ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
Οι “Νότιοι Άνεμοι” όπως και όλα τα συγκροτήματα σκόρπισαν κέφι στη χθεσινή βραδιά

Η ΠΑΕ τίμησε Αριστείδη Βασιλείου και Γιώργο Παρασύρη.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ:
Η ΠΑΕ τίμησε Αριστείδη Βασιλείου και Γιώργο Παρασύρη. Την πλακέρα απένημαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καραντινός

ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ-ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ-ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ: Τιμή και για τρεις παλιούς προέδρους του ΟΦΗ,

ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ-ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ-ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ:
Τιμή και για τρεις παλιούς προέδρους του ΟΦΗ, τον Μύρωνα Μαθιουδάκη που δεν είναι πια στη ζωή και την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του και τους κ.κ. Δουλουφάκη, Παπαματθαιάκη τους οποίους βράβευσαν οι κ. Φιλιππίδης και Ροζάκης αντίστοιχα

Η βράβευση έκπληξη στον Μανώλη Τζιρίτα

ΤΖΙΡΙΤΑΣ:
Η βράβευση έκπληξη στον Μανώλη Τζιρίτα. Την πλακέτα του έδωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ταξίαρχος κ. Μαραγκάκης

Τη δική τους “νότα” έδωσαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ

ΦΙΛΑΘΛΟΙ:
Τη δική τους “νότα” έδωσαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, οργανωμένοι και μη, αν και ο κόσμος, ήταν λίγος για την εκδήλωση αυτή

ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ:

«Ο μεγαλύτερος ομιλίτης ο Θόδωρας, να γυρίσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη»

Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν και οι παλιοί πρόεδροι του ΟΦΗ Μύρων Μαθιουδάκης, Νίκος Δουλουφάκης και Γιάννης Παπαματθαιάκης.
Ο τελευταίος παρέλαβε και την τιμητική πλακέτα για τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη και τα λόγια του προκάλεσαν αίσθηση: «Ο Θόδωρας ήταν ο μεγαλύτερος ομιλίτης που έχω γνωρίσει. Του άρεσε να μου μιλάει αμέτρητες ώρες για τον ΟΦΗ.

Οι παίκτες του ΟΦΗ στη χθεσινή παρουσίαση της ομάδας στο “Γεντί Κουλέ”
Οι παίκτες του ΟΦΗ στη χθεσινή παρουσίαση της ομάδας στο “Γεντί Κουλέ”

Οραματίστηκε έναν ΟΦΗ μεγάλο και μακάρι η οικογένεια να ξαναγυρίσει και να προσφέρει για να ξαναβρεί η ομάδα τις παλιές καλές μέρες». Με γραπτή του δήλωση εξάλλου ο Νίκος Δουλουφάκης έπλεξε το εγκώμιο του Εγκε Γκέραρντ ενώ ευχαρίστησε και αυτός την οικογένεια Βαρδινογιάννη καταλήγοντας «Ευγένιε εκ μέρους όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ σε ευχαριστούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει