Το Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

487

Με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων έγινε το προηγούμενο διάστημα το 52ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (UPEC 2017) που οργάνωσαν από κοινού το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το UPEC είναι ένα εδραιωμένο διεθνές συνέδριο το οποίο παρέχει ένα σημαντικό φόρουμ για επιστήμονες, νέους ερευνητές, διδακτορικούς και μηχανικούς σε όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν, να αναθεωρήσουν και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το UPEC πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, 21 χρόνια μετά την πρώτη.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως «η παρουσία αλλά και οι εισηγήσεις τόσο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε., θυγατρική της ΔΕΗ), Καθ. Ν. Χατζηαργυρίου όσο και του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου, Καθ. Ανδρέα Πουλλικκά, υπογράμμισαν με τον πιο έντονο τρόπο τη σημασία του συνεδρίου αυτού για τον ρόλο της Κρήτης σε θέματα εθνικής και διασυνοριακής ενεργειακής διασύνδεσης.»

Σημαντικές εισηγήσεις παρουσιάστηκαν ακόμη από τους Dr. Augusto Mandelli, Business Strategy Consultant, EMEIA, National Instruments Corp. Italy, ο Δρ. Εμμ. Θαλασσινάκη , Βοηθό Δ/ντη Διαχείρισης Νησιών ΔΕΔΔΗΕ, την εισήγηση του οποίου παρουσίασαν οι συνεργάτες του Α. Τσικαλάκης και Κ. Σιδεράκης, αλλά από τον Dr. A. Marinopoulo, DG Joint Research Centre (JRC), Directorate C – Energy, Transport and Climate, Unit C.03 – Energy Security, Distribution and Markets,Ολλανδίας. Παρουσιάσεις στο τομέα της ενέργειας δόθηκαν από έναν μεγάλο αριθμό επιστημόνων από 35 χώρες από όλο τον πλανήτη με περίπου 200 ειδικές εισηγήσεις.

Χαιρετισμούς στην εναρκτήρια συνεδρίαση απεύθυναν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Καθ. Ευάγγελος Καπετανάκης, και εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος τομέα Τουρισμού, Κος Gian Andrea Paolo Garancini, ο οποίος και υποδέχθηκε εκ μέρους του δημάρχου όλους τους συνέδρους στο δημαρχιακό μέγαρο την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει