Εθνικές και διεθνείς επιτυχίες του ΝΟΓΚ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΖΙΟΥ

477

Έκλεισε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης που έφερε σειρά διακρίσεων για τους αθλητές των κατηγοριών Optimist και Laser.
Στο μεγαλύτερο διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα στην Ελλάδα, τον Athens Eurolymp, η Βάσω Βλαχάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Optimist κοριτσιών.

Η ομάδα του ΝΟΓΚ εκπροσωπήθηκε απο 20 νέους αθλητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist Νήσων Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στην Κω, όπου ο θωμάς Κοβατζής έλαβε την 3η θέση και ο Κωστής Κουκουτσάκης την 5η στα αγόρια και στη γενική, η Βάσω Βλαχάκη την 2η θέση θέση και η Μαρία Σκουλούδη την 4η στα κορίτσια. Στην κατηγορία Laser, ο Γιάννης Κουμπανάκης τερμάτισε 3ος στα αγόρια και 4ος στη γενική και ο Γιώργος Κουκουτσάκης 10ος στα αγόρα και 13οςστη γενική. Η ομάδα του ΝΟΓΚ ισοβάθμισε με την ομάδα της Χίου στην πρώτη θέση για το κύπελο πολυνίκη ομίλου. Από τον αγώνα αυτό, οι αθλητές της κατηγορίας Optimist Θωμάς

Κοβατζής, Κωστής Κουκουτσάκης, Βασω Βλαχάκη, Μαρία Σκουλούδη και και οι αθλητές της κατηγορίας Laser Γιάννης Κουμπανάκης και Γώργος Κουκουτσάκης προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Αγώνα Πρόκρισης για τις εθνικές ομάδες. Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου η Βάσω Βλαχάκη προκρίθηκε για την εθνική ομάδα τερματίζοντας πρώτη στα κορίτσια και εξασφάλισε το εισητήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist.

Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11 χρόνων, που πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα Αττικής, η Δέσποινα Μαμουλάκη έλαβε τη 10η θέση στα κορίτσια και ο Θωμάς Κοβατζής την 4η θέση στα αγόρια.

Στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist η Βάσω Βλαχάκη κατέκτησε την 3η θέση και η Μαρία Σκουλούδη τη 10η στα κορίτσια. Στα αγόρια ο Θωμάς Κοβατζής και ο Ανδρέας Τσατσάνης κατατάχθηκαν στο χρυσό στόλο. Απο τον αγώνα αυτό η Βάσω Βλαχάκη και ο Θωμάς Κοβατζής προκρίθηκαν στην Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Optimist, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία 5-9 Σεπτεμβρίου.

Η αθλήτρια του ΝΟΓΚ Βάσω Βλαχάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist στο Bourgas Βουλγαρίας, όπου έλαβε την 28 θέση μέσα απο 110 συμμετοχές και λίγες ημέρες αργότερα συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομαδικού Optimist στην Ιταλία.

“Μετά από μία τόσο επιτυχημένη χρονιά ο ΝΟΓΚ εξελίσσεται δυναμικά και η ομάδα ξεκινά τις προπονήσεις με κοινή προπόνηση αθλητών Optimist απο όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΓΚ, στην Παντάνασσα Γαζίου”, αναφέρει ανακοίνωση του ΝΟΓΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει