ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Τα δικαιολογημένα παράπονα του “ΚΑΣΤΡΟ” για την Ομοσπονδία

1.262

Πυρ και μανία με την ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι ο ΠΟΗ “ΚΑΣΤΡΟ”. Μέσα σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, περιγράφει τη λανθασμένη επιλογή και την αδράνεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στον ορισμό του Πανελληνίου πρωταθλήματος πίστας, το οποίο θα έκρινε τη συμμετοχή του Σωτήρη Μπρέτα στα Παγκόσμια Κύπελλα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “στις 3 Ιούλη 2017 ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ένωση ποδηλασίας UCI, ότι η βαθμολογία των αθλητών πίστας που θα συμμετάσχουν στα ερχόμενα παγκόσμια κύπελλα και κατ’ επέκταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι με την συλλογή βαθμών μέχρι τις 14/9/17. Οι βαθμοί αυτοί συλλέγονται από το πανελλήνιο πρωτάθλημα και από 3 αγώνες κατηγορίας 1 (CL1) και 3 αγώνες κατηγορίας 2 (CL2).

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις 11/9 όπου ο αθλητής μας Σωτήρης Μπρέτας είχε κατακτήσει τον τίτλο στα δύο αγωνίσματα που τρέχει, δηλαδή 200άρι και Κέιριν. Ομως η ελληνική ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για φέτος το πανελλήνιο Πίστας στις 22/9, εντελώς λανθασμένα, άρα αν δεν μεταφερθεί μέχρι τις 14/9/2017 θα χαθούν 100 βαθμοί από τον αθλητή μας που διεκδικεί θέση και στα 2 αγωνίσματα αυτά στα παγκόσμια κύπελλα”.

Στη συνέχεια τονίζει ότι η ομοσπονδία προσπάθησε να αλλάξει τις ημερομηνίες, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τα σωματεία. Βλέποντας τον αθλητή να μένει εκτός μεγάλων διοργανώσεων ο ΠΟΗ Κάστρο με τη στήριξη του Κουγιουμουτζή Μανόλη κάλυψε τα έξοδα και συμμετείχε σε διεθνή αγώνα στη Γερμανία. Εκεί, παρά τη βροχή, ο Μπρέτας κατέκτησε τη 2η θέση παίρνοντας τους πολύτιμους βαθμούς. Με αφορμή αυτή την επιτυχία του το ηρακλειώτικο σωματείο τον συγχαίρει δημόσια και περιμένει την 14η Σεπτεμβρίου για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στα Παγκόσμια Κύπελλα και πρωταθλήματα.
Βέβαια η αγωνία μας δεν σταματά στην συμμετοχή του Μπρέτα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος δρόμου 2017 ανδρών, ο αθλητής μας Καστραντάς Χάρης, περιμένει στις 31 Αυγούστου την έγκριση της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου, που θα διεξαχθει στις 22 Σεπτέμβρη στην πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας. Η χώρα μας είναι η πρώτη επιλαχούσα να συμμετάσχει με έναν άνδρα αθλητή κατηγορίας Elite (δηλαδή μεγαλύτερο των 23 ετών).

Εδω ο αγώνας είναι εντελώς άνισος, διότι οι πρώτες βαθμολογικά 10 χώρες τρέχουν με 9 αθλητές, οι επόμενες 10 με 6 αθλητές, οι επόμενες 10 με 3 αθλητές και οι υπόλοιπες 20 με 1 μόνο αθλητή…! Φυσικά οι πρώτοι βαθμολογικά αθλητές είναι επαγγελματίες με συμβόλαια από 1 -και 10 εκατομμυρίων € ετησίως”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει