ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

1,128

Τους έκανε μήνυση
Μηνυτήρια αναφορά, προκείμενου να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από τους υπευθύνους της εταιρίας Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων («Stem Health Hellas») αλλά και παντός άλλου υπευθύνου, κατέθεσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λ. Ζαγορίτης μετά την αποστολή του ενημερωτικού e-mail από πλευράς της εταιρείας για το κλείσιμό της, αλλά και του κινδύνου καταστροφής των βλαστοκυττάρων που διατηρούσε, βάζοντας σε αγωνία χιλιάδες γονείς. Η αναφορά θα ανοίξει τον κύκλο των ερευνών και για άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος, οι οποίες φέρονται να μη διαθέτουν άδεια. Και δεν είναι λίγες, αφού αυτές οι «τράπεζες» είναι περισσότερες από 10 με τους γονείς να έχουν ήδη καταβάλει από 1.600 έως 3.000 ευρώ έκαστος για τη φύλαξη του πολύτιμου γενετικού υλικού.

Νέος εκπρόσωπος
Νεώτατος και ικανότατος ο νέος εκπρόσωπος. Είχαμε… αλλαγή… φρουράς στο Υπουργείο Εξωτερικών. Με απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά, τη θέση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Γεννηματάς, Σύμβουλος Πρεσβείας Β’. Ο Αλέξανδρος Γεννηματάς είναι στέλεχος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 2005. Έχει υπηρετήσει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ. Ο νέος επρόσωπος γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1980, είναι έγγαμος και έχει έναν γιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεγ. Βρετανία, και μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Reading συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ειδικότερα στη Δημοσιογραφία. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

συνάντηση που είχαν οι συντονιστές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τον κ. Παυλόπουλο

“Είμαι μαζί σας”, τους είπε ο πρόεδρος
Σας είχα ενημερώσει για τη συνάντηση που είχαν οι συντονιστές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τον κ. Παυλόπουλο. Ο πρόεδρος είδε τους έξι κυρίους και τη μία κυρία (τη δικιά μας Μαρία Κοζυράκη!) και τους εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή του στον συνταγματικών καταβολών θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναγνώρισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της στελέχωσής του και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια διασύνδεσης και συνεργασίας των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους.
Να θυμίσω ότι το ραντεβού κλείστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μυρτιά ο πρόεδρος με την Μαρία Κοζυράκη που ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Παυλόπουλο για το τι συμβαίνει στη διοίκηση.

Προανήγγειλε ανασχηματισμό
Μετά το πέρας του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Για το νομοθετικό έργο είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα είναι του υπουργείου Εργασίας και θα αφορά την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας. Όπως είπε, θα ακολουθήσουν άλλα πέντε νομοσχέδια .

Κατευθείαν περιφερειάρχης
Δεν πιστεύω να έχει…κολλήσει ο γνωστός σύντροφος με την καζούρα που του κάνουν κάτι δικοί του; Του κάνουν πλάκα, δεν το καταλαβαίνει; Το να πας υποψήφιος περιφερειάρχης δεν είναι δύσκολο και μάλιστα αν σε υποστηρίξει ένα μεγάλο κόμμα. Κι αυτή τη φορά φοβάμαι πως απλώς θα τον στείψουν και μετά… Αλλά δεν είναι καλύτερα να πήγαινε πιο ομαλά προς την καρέκλα;
Από δήμαρχος βρε σύντροφε ξεκίνα!

Στον νέο φορέα
Σε διευκρινίσεις για την πολιτική σημασία της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη προχώρησε το Ποτάμι. Συγκεκριμένα από τη Σεβαστουπόλεως αποσαφηνίζουν ότι ο κ. Θεοδωράκης διεκδικεί την ηγεσία νέου κομματικού φορέα κι όχι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της διευθύντριας του γραφείου Τύπου του Ποταμιού και στενής συνεργάτιδας του κ. Θεοδωράκη, Λίνας Παπαδάκη: «Tο Ποτάμι δεν μπαίνει στη ΔΗΣΥ, δεν διεκδικεί την ηγεσία της. Θέλει ένα νέο Κίνημα που θα τα αλλάξει όλα. Ας το καταλάβουν φίλοι & αντίπαλοι».

Κι επισήμως ανακοίνωση
…Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά πάντως «τρέχουν» και οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προετοιμάζουν τα επόμενά τους σχέδια.
Μετά τη διευκρίνιση ότι και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετάσχει ως υποψήφιος στο εγχείρημα του νέου ενιαίου, τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ήδη γνωστοποιήσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει και η τυπική ανακοίνωση.
Θυμίζω ότι ήδη ο Γιάννης Ραγκούσης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΔΗΣΥ, ο Γιάννης Μανιάτης αναμένεται να την ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη και ονόματα όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Νίκου Ανδρουλάκη επίσης θα είναι στο τραπέζι.

Το καμάρι των γονιών και η… απογοήτευση
Κάθε χρόνο, η διαδικασία που ακολουθείται είναι δεδομένη. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου στέλνει τις καταστάσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΜΜΕ και την επόμενη μέρα, οι γονείς πηγαίνουν στα περίπτερα και καμαρώνουν όταν βλέπουν την επιτυχία των παιδιών τους στην εφημερίδα! Αυτό το χαμόγελο σχημάτισε στα χείλη πολλών γονέων χθες η «Π» με το ένθετο που κατάφερε να κυκλοφορήσει αφού, τελικά, δεν έλαβε ποτέ στα χέρια της καταστάσεις από τη Διεύθυνση, αλλά χρειάστηκε να ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης των ονομάτων από σχολείο σε σχολείο, με εξορμήσεις στην ύπαιθρο και τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας. Το παράπονο γονέων μαθητών του Λυκείου Επισκοπής δικαιολογημένο, όμως, η «Π» δεν είχε σκοπό να αποκλείσει κανέναν. Η προσπάθεια αφορούσε όλα τα σχολεία αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση δεν βρέθηκε ποτέ…, όσο κι αν προσπάθησε το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της “Π”. Είμαστε όμως έτοιμοι εάν μας το στείλουν να το δημοσιεύσουμε!

Μα, 26 χιλιάρικα;
Τι παθαίνουν κι αυτοί οι πολιτικοί… Το γραφείο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος ηγέτης έχει ξοδέψει 26.000 ευρώ σε makeup κατά τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του. Ο πρόεδρος παραδέχθηκε πως προσπαθεί να βρει μια πιο φθηνή εναλλακτική. Το ρεπορτάζ του περιοδικού Le Point οδήγησε σε σκληρή κριτική κατά του Μακρόν από χρήστες των social media. Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, το κόστος αυτό περιλαμβάνει την αμοιβή μιας makeup artist που εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Ο δαίμων κάνει… θαύματα
Ο δαίμων του τυπογραφείου ανέλαβε και χθες… πρωτοβουλία. Στο ειδικό ένθετο της «Π» με όλα τα ονόματα των επιτυχόντων από τα σχολεία του Ηρακλείου, λείπει το όνομα της Αικατερίνης Μπουγαδάκη του Ιωάννη, απόφοιτης του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, η οποία κατάφερε να περάσει στο τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ακόμη 3 θύματα
Δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και στις θάλασσές μας. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 3 πνιγμούς και μάλιστα αλλοδαπών που εκτός των άλλων δεν ξέρουν και τις θάλασσές μας. Θα μου πεις, κι εμείς που τις ξέρουμε…

Για τη μετονομασία
Δεν έχουν μόνο στο Ηράκλειο την υπόθεση για τη μετονομασία δρόμων για τον Μητσοτάκη. Και στα Χανιά έχουν τα ζόρια τους, αλλά βέβαια πιο εύκολα από το… Ηράκλειο. Την ερχόμενη Πέμπτη 31 Αυγούστου θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Χανίων το αίτημα για αλλαγή του ονόματος της οδού Ακρωτηρίου σε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πώς να γλεντήσουν;
Το φετινό καλοκαίρι ήταν διαφορετικό για τους κατοίκους των Καλεσσών, καθώς ο κόσμος δεν ήθελε να τραγουδά και να χορεύει. Αυτή τη χρονιά, ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής επέλεξε να μην πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση μουσικού ενδιαφέροντος. «Η απόφασή μας αυτή είναι μια έκφραση βαθύτατης συμπαράστασης προς την οικογένεια Λεμπιδάκη για τις δύσκολες ώρες που περνάει», τονίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου που με αυτό τον τρόπο στηρίζουν τα μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει