Ενίσχυση για τη χειμερινή περίοδο

338

Σημαντικά ενισχυμένος για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών και για θέματα πολιτικής προστασίας θα είναι ο Δήμος Ηρακλείου από την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Μετά από προσπάθειες που έγιναν από την Αντιδημαρχία Οικονομικών, εγκρίθηκε τελικά δαπάνη από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 200.000 ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν για να αγοραστεί ένα τσαπάκι και μία πλατφόρμα μεταφοράς, τα οποία και θα ενισχύσουν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου. Μέρος των χρημάτων παράλληλα θα δοθεί προκειμένου να κατασκευαστεί ένα αναγκαίο τοιχίο στην περιοχή των Βουτών.

Σχολιάζοντας την απόφαση έγκρισης του ποσού, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση της δημοτικής αρχής, που ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια προετοιμασίας, που υλοποιείται από τώρα ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα στην περίπτωση ακραίων φαινομένων ή συνθηκών.

Ο κ. Καραντινός διευκρινίζει παράλληλα πως υπήρχε μια μακρά διαδικασία διεκδικήσεων για την έγκριση της συγκεκριμένης πίστωσης, η οποία είχε αρχίσει από υψηλότερο οικονομικό αίτημα. Παρ’ όλα αυτά ο αντιδήμαρχος διευκρινίζει πως ούτως ή άλλως ήταν αναγκαία η συγκεκριμένη ενίσχυση του στόλου των Τεχνικών Υπηρεσιών, οπότε και αυτό το ύψος έγκρισης ικανοποιεί τη δημοτική αρχή.

«Οι προσπάθειές μας δε σταματούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραντινός για να προσθέσει:
«Συνεχώς διεκδικούμε και παλεύουμε για ένα καλύτερο Ηράκλειο, εντός και εκτός των τειχών. Πρέπει να θυμόμαστε πως το Ηράκλειο δεν είναι μόνο ό,τι κλείνουν τα ενετικά τείχη της πόλης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει