Το Τυμπάκι τίμησε την ιστορία του

Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου την Κυριακή 20 Αυγούστου εκδήλωση τιμής και μνήμης με θέμα «Τυμπάκι -1942 ισοπέδωση από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής» που διοργάνωσαν το Σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος «Το Μετόχι».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προβληθούν όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου όπως η ολική καταστροφή που υπέστη το Τυμπάκι τον Οκτώβρη του 1942, έως τον άνισο αγώνα που έδωσαν οι κάτοικοι του Τυμπακίου επιτυγχάνοντας με ηρωισμό, κόπο, θυσίες, αυταπάρνηση αλλά και σύμπνοια όχι μόνο να επανακάμψουν, αλλά και να κατακτήσουν το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα.

Οι ομιλητές της βραδιάς ο κ. Ιωάννης Κολυμπιανάκης και η κα Χρυσούλα Κωνστανταράκη, αφηγήθηκαν πραγματικά ιστορικά γεγονότα που έζησαν οι κάτοικοι του Τυμπακίου εκείνη την περίοδο, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες, το οποίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Αντώνιος Κελαϊδάκης και Κωνσταντίνος Κολυμπιανάκης.
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά το συγκρότημα «Διαβάτες» και χορευτικά η ομάδα της σχολής χορού «Κρείττονες» της κας Κωνσταντίνας Χατζηδάκη.

‘’Τα συναισθήματα πλημμύρισαν στην ανοιχτή εκδήλωση που παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και φορείς, αφυπνίζοντας μνήμες του ιστορικού παρελθόντος του Τυμπακίου. Η «Πολιτεία Τυμπακίου» και το «Μετόχι» εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου κ. Κωστής Γρηγοράκης και ο αντιπρόεδρος του ιδίου Συλλόγου, εισαγγελέας κ. Νίκος Μαρκάκης.
Ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά τους: Αναψυκτικά «ΕΣΠΕΡΙΣ», Φούρνος Γιαννακάκη, Φούρνος Γρινιαράκη, Φούρνος Σαραντουλάκη, Ξηροί Καρποί Βιδάκη” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει