ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Τα… μύρια της εκτόξευσης και ο χαλίφης

Νοοτροπίες ετών δεν αλλάζουν εύκολα

Η μελωδία του Champions League αρχίζει να ακούγεται στην Ευρώπη. Τα αστέρια εμφανίζονται στον ορίζοντα με την κλήρωση των ομίλων στο Μονακό να σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση στον δρόμο για τον τελικό του Κιέβου. Εκεί και ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, με την 18η συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Μια πρόκριση που έβαλε αυτόματα στο «ερυθρόλευκο» ταμείο 30 εκατομμύρια ευρώ, συν τα μπόνους από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει η ομάδα του Χάσι στη φάση των ομίλων. Θα πει κανείς, και με 30 μύρια τι παίρνεις; Ούτε δυο δάχτυλα από τα ολόχρυσα πόδια του Νεϊμάρ… Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Η επιτυχία αυτή του Ολυμπιακού θα αυξήσει κι άλλο την ήδη δεδομένη ποιοτική του υπεροχή από τους ανταγωνιστές του στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Κυρίως από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ βέβαια, από τη στιγμή που τον Παναθηναϊκό θυμίζουν φέτος μόνο οι φανέλες… Φανταστείτε να βάλει στην άκρη και κανένα εικοσάρικο ο Μαρινάκης από τη μεταγραφή του Ρέτσου που τα ΜΜΕ έχουν μεταμορφώσει σε Μπεκενμπάουερ πριν κλείσει τα 20! Θα τελειώσει ξανά το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο και οι άλλοι θα ψάχνονται.

Κι ερχόμαστε στο θέμα της αλλαγής στην ηγεσία της ΕΠΟ που, κατά τους «ειδικούς», θα φέρει καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να το δούμε και να μην το πιστεύουμε.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει οριστεί από τη FIFA για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ομοσπονδίας αποτελεί μια εγγύηση (έστω και προσωρινή) ότι δεν θα ζήσουμε τα αίσχη του παρελθόντος σε κάθε επίπεδο. Τι θα συμβεί όμως όταν οι ξένοι μάς αφήσουν στην ησυχία μας; Πόσοι θα τρέξουν για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις; Ήδη αρκετοί έχουν προετοιμάσει μαεστρικά το έδαφος και θα δράσουν όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Γιατί δυστυχώς οι νοοτροπίες ετών και ετών δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Πώς ν’ αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αξιοκρατία;
Τον θέλει τον χαλίφη του, τον απαιτεί ο οργανισμός του…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει