Όσο το προπλεόνασμα χωρίς ανάπτυξη… πληθαίνει, τόσο από την πίτα του φτωχού, η μερίδα του λιγαίνει! Και άλλα

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

288

 Άμα λες ψέματα και ο άλλος σε λέει ψεύτη, παραπονιέσαι μετά και τον κατηγορείς που σε λέει ψεύτη. Πώς θες να του φανεί; Αυτό έχομε πάθει την σήμερον ημέρα! Τι να κάνεις; “Ανεχόμεθα αλλήλους” κατ’ ανάγκη!
Ο Τσίπρας, προς τιμήν του, είπε μια και μόνη αλήθεια, αλλά μόνο για τον αγρότη. Με μνημόνια και τρόικα προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει! Αλλά ευτυχώς επρόλαβε και ήρθε και τον έσωσε! Τώρα ο αγρότης χαίρεται για την προοπτική του.
Τα ψέματα τα λες σε αυτούς που είναι ανόητοι, αν τα ψέματα τα λες στους λογικούς και νομίζεις ότι σε πιστεύουν, τότε εσύ είσαι ο ανόητος!

Αν βλέπεις ότι ο αγρότης περνάει τόσες καταστροφές, χαλάζι, πλημμύρες, καύσωνες, ξηρασίες, αρρώστιες κ.λπ., με πανάκριβο κόστος παραγωγής και πάμφθηνα τα προϊόντα του λόγω μεσαζόντων κ.λπ. άσε κούραση, άγχος, αγωνία, κακουχίες, και παρ’ όλα αυτά προσπαθείς να τον εξοντώσεις, με αβάστακτους φόρους και εισφορές και δε βλέπεις ότι ρημάζουνε οι περιουσίες και ερημώνουν τα χωριά, σε λίγα χρόνια που θα φύγουν οι παλιοί κανείς νέος δε θα μείνει πια να καλλιεργεί (μια ελπίδα υπάρχει να γίνουνε… αρχαιολογικά μουσεία τα χωριά) και αφού εσύ τ’ αγνοείς ολ’ αυτά, δεν είσαι μόνο ανόητος αλλά και άσχετος να κυβερνάς, όποιος κι αν είσαι.

Ελέγαμε κι εμείς ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ήτανε αδύνατο να το πιάσουνε. Το μόνο απλό πράμα. Βάζεις φόρους, μειώνεις μισθοσυντάξεις, δεν πληρώνεις αυτά που χρωστάς και βγάζεις και περίσσευμα! Τι τη θέλεις την ανάπτυξη, αφού δεν μπορείτε;
Οι αριθμοί να βγαίνουνε ψηλά και ο κόσμος ας πεινά.

Το 3,5% θέλετε εσείς να πηγαίνει καλά, να πληρώνετε τους δανειστές, να τα ‘χετε καλά, να κάνετε ανενόχλητοι την τετραετία σας, που δεν την είδατε ούτε στο όνειρό σας και ασ’ τον κόσμο να φωνάζει!
Μετά από λίγο καιρό κοντεύει το ‘19, όπου θα μειωθεί το αφορολόγητο (για να πληρώνουν και οι φτωχοί) και οι μισθοσυντάξεις θα είστε πιο ευχαριστημένοι που θα ανέβει το πρωτογενές πλεόνασμα κι άλλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει