Αυλαία στο φεστιβάλ με μήνυμα του Μίκη

ΞΕΚΙΝΑ Η 3η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ”

567

Με τη συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη από το θέατρο και τον κινηματογράφο, ξεκινάει επίσημα αύριο Παρασκευή το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 8.30 το βράδυ.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει στείλει μήνυμα προς τους Ηρακλειώτες προκειμένου να διαβαστεί στην έναρξη της συναυλίας στην οποία τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Παυλίνα Βουλγαράκη.

συναυλία στην οποία τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Παυλίνα Βουλγαράκη

Σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας είναι προγραμματισμένη η προφεστιβαλική δράση «Η σχέση των Ελληνοφώνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση». Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Pasquale Cesile.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ δήλωσε: «Από την προεκλογική περίοδο ακόμα είχαμε υποσχεθεί ότι θα καταστήσουμε ξανά τον πολιτισμό βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας, διότι γνωρίζουμε καλά τη σημασία του για την ανάταση και την ανάπτυξη του τόπου.

Γι’ αυτό και δεν επιτρέψαμε ποτέ στην οικονομική κρίση να αποτελέσει αφορμή ανάσχεσης του πολιτιστικού μας προγράμματος. Το «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» είναι ένα θεματικό, δημοτικό φεστιβάλ, τριάντα και πλέον χρόνια μετά τον «Μουσικό Αύγουστο».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη συμπλήρωσε από την πλευρά της: «Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι ακόμα πλουσιότερο από το περυσινό και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους. Ευχαριστώ επίσης την Περιφέρεια Κρήτης, τους χορηγούς του φεστιβάλ, τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΗ, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τις υπηρεσίες και τους εθελοντές του Δήμου που μόχθησαν για να φέρουν εις πέρας επιτυχώς και τη φετινή διοργάνωση».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη εβδομάδα ολοκληρώνεται με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Mouthed Ευαγγελία VS
Σάββατο 26.8.2017
Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκι / Ώρα 20:30. Stringless
Κυριακή 27.8.2017
Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκι / Ώρα 20:30. Έξι γυναίκες σηκώνουν στην πλάτη τους μια ολόκληρη παράσταση, με μοναδικά όπλα τη φωνή και τις κινήσεις του σώματός τους. Με όχημα ένα μουσικό όργανο.

Εγκαίνια έκθεσης μουσικών οργάνων από τη συλλογή του Ross Daly.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει