Θέσεις στάθμευσης για ιατρεία

2.205

Διπλό “Γολγοθά” αντιμετωπίσουν χιλιάδες ασθενείς στο Ηράκλειο, εφόσον επιχειρήσουν να προσεγγίσουν ιατρεία ή πολυκλινικές.
Ο τεράστιος κυκλοφοριακός φόρτος σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη θέσεων στάθμευσης κοντά στους χώρους των ιατρείων έχουν δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Τα προβλήματα δεν επηρεάζουν μόνο τους ασθενείς, αλλά επιβαρύνουν παράλληλα την κίνηση εντός κι εκτός τειχών. Πολλές φορές μάλιστα εξαιτίας της δυσκολίας προσέγγισης στα ιατρεία, και των αναγκαστικά παράνομων σταθμεύσεων, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με πιθανότητες για τροχαία ατυχήματα εντός πόλης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος έχει προχωρήσει εδώ και μήνες τις διαδικασίες για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, στο οποίο θα ρυθμίζεται η στάση των οχημάτων, ώστε με ασφάλεια οι ασθενείς να μετακινούνται προς τα ιατρεία. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κατέθεσε αναλυτικό σχέδιο δημιουργίας στάσεων τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς που προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους αλλά και τη διευκόλυνση της επαγγελματικής δραστηριότητας των γιατρών.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία θέσεων στάσης και όχι στάθμευσης σε σημεία εντός πόλης που υπάρχουν πολλά ιατρεία, όπως στην Αγίου Μηνά, την Αβέρωφ, την Έβανς και τη Ζωγράφου. Θέσεις με βάση τον σχεδιασμό του Ιατρικού Συλλόγου προτείνονται επίσης σε περιοχές όπως στη Μίνωος και την Κνωσού, αλλά και τη Νέα Αλικαρνασό, όπου τα προβλήματα στάθμευσης είναι ακόμα εντονότερα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και αποδέχθηκε τις προτάσεις του Συλλόγου.
Ο κ. Αναστασάκης παράλληλα διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα θα επιλυθεί το πρόβλημα που απασχολεί πολίτες και γιατρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει