ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το ρολόι χτυπά και η κυβέρνηση σφυρά…

471

Η “Μαυρογιαλούρεια πολιτική” δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά…

Πρέπει να αρχίσω να ράβομαι. Γιατί με τέτοια κοσμογονία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κρήτη δεν θα προλαβαίνω να πηγαίνω σε εγκαίνια. Όμως, ακόμα κι αν κρίνω από την κουστωδία του Δέδε στο Ηράκλειο, αρκεί να φοράω ένα λερωμένο τζιν, ένα ζευγάρι πολυφορεμένα αθλητικά κι ένα μακό προπέρσυνο. Όπως βέβαια λένε οι «αριστεροί» η εμφάνιση δεν κάνει την αποτελεσματικότητα.

Ουσία έχει η πολιτική.
Να το δεχτώ! Δεν λέω όχι. Αλλά η επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών στην Κρήτη, μύριζε… φορμόλη. Ακολουθώντας πρακτικές που ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εφάρμοζαν πριν από πολλά χρόνια, ο Δέδες ήρθε στο Ηράκλειο για να τάξει τα πάντα.

Δεν προλάβαινε να μοιράζει λεφτά και να υπόσχεται έργα. Αυτοί που ήξεραν τον πήραν λίγο στο “ψιλό”, ενώ οι ακόμα πιο αδιάφοροι, έκαναν βουτιές στα τυροπιτάκια όσο ο γραμματέας έταζε μέσα στην Περιφέρεια.

Ας γίνουμε όμως ρεαλιστές. Στην Κρήτη θα γίνουν έργα. Αναγκαστικά. Τα υπόλοιπα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν, οπότε είναι κοινός τόπος πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Κρήτη θα γίνει το επόμενο φιλέτο κατασκευών. Χρήματα όμως δεν υπάρχουν. Οπότε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην εξουσία, θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο κατασκευών. Αυτό στην κυβέρνηση το ξέρουν πολύ καλά και το κρύβουν ακόμα καλύτερα.

Αυτό που δεν ξέρουν, όμως, είναι ότι η Κρήτη τιμωρεί. Και δεν ξεχνά. Οπότε μια επιχειρούμενη προσπάθεια «Μαυρογιαλούρειας πολιτικής», δεν θα περάσει έτσι απλά. Γιατί μετά τις εξαγγελίες τόσων έργων, η Κρήτη έβαλε το κοντέρ να μετράει ανάποδα.

Κι η κυβέρνηση έχει 1.825 ημέρες για να γεμίσει το νησί με έργα, με σύγχρονους δρόμους χωρίς διόδια, με διεθνές αεροδρόμιο και ισόρροπη ανάπτυξη από τη μια άκρη ως την άλλη. Τικ-τακ. Τικ-τακ.

Μακάρι όταν χτυπήσει «ξυπνητήρι», όλα όσα τάζει σήμερα η κυβέρνηση να έχουν γίνει πράξη. Και θα της πούμε μπράβο. Με μεγάλη μάλιστα χαρά. Διαφορετικά…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει