Στη μαγική χώρα που όλα ανατρέπονται

“Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ” ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

487

Σε μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται θα ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» σήμερα Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ.
Στο πλαίισιο των εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί η παράσταση “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” του Λιούις Κάρολ, σε διασκευή- σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Τη γοητευτική ηρωίδα φέρνουν κοντά στα παιδιά οι “μαγικές σβούρες”.

Η Αλίκη, ακολουθώντας τον Κούνελο στην Κουνελότρυπα και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη, θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο. Θα στηθεί ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτυ φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί , ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα – Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή, αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Με αληθινή, αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.
Η παράσταση θα περιμένει μικρούς και μεγάλους, να μαγέψει, να συγκινήσει και να χαρίσει μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία, τη Σκωτία μέχρι και την Ιρλανδία, καθώς και τον μέγα μουσικό πλούτο των Κελτών.

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Σκηνικά: μαγικές σβούρες. Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου. Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Διδασκαλία τραγουδιών: Παναγιώτης Ζαβίτσας. Μάσκες-Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού. Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης. Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς. Παραγωγή: μαγικές σβούρες.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
Διάρκεια: 80΄ χωρίς διάλειμμα
Είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο(άνεργοι με επίδειξη κάρτας) 6 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει