Προχωρά η αναβάθμιση σε 20 παιδικές χαρές

802

Νέες, υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλα τα διοικητικά όρια του δήμου Ηρακλείου. Αυτό είναι το όραμα της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναβάθμισης υποδομών.
Ήδη έχει εγκριθεί η σύμβαση για την αναβάθμιση 20 κεντρικών παιδικών χαρών στον δήμο Ηρακλείου, με την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης να αναμένεται τον Σεπτέμβριο και την ολοκλήρωσή τους λίγους μήνες μετά.

Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών ασφαλείας που προβλέπεται από τον νόμο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καινούρια όργανα, τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας με αντικραδασμικό υλικό, περιφράξεις, αλλά και ελεγχόμενο τρόπο εισόδου και εξόδου με ωράριο λειτουργίας.

Οι παρεμβάσεις θα είναι εκτεταμένες στις παιδικές χαρές όπου τα όργανα είναι παλαιού τύπου και περιορισμένες σε παιδικές χαρές που έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές και νέα πρότυπα δημιουργίας. Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων όλες οι κεντρικές παιδικές χαρές που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου θα έχουν αναβαθμιστεί με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν παιδικές χαρές που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, στην οδό Τίτου Γεωργιάδου, στο πάρκο Ασλανίδη κοντά στο λιμάνι, αλλά και σε περιοχές εκτός τειχών, όπως στον Καράβολα, στη Λεβήνου, στην Πλεκτάμ, στο χώρο του Νέου Κόσμου πίσω από το Jumbo, αλλά και στην Παρθενώνος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Παρεμβάσεις και αναπλάσεις αναμένονται επίσης και σε παιδικές χαρές που βρίσκονται σε οικισμούς εκτός πόλης, όπως στις Βούτες, τα Κεράσια και το Κυπαρίσι.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης βρίσκεται στα 400.000 ευρώ, ενώ ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, με πρώτο προγραμματισμό για την ίδρυση και λειτουργία νέας παιδικής χαράς στον Άγιο Μύρωνα.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, στόχος της δημοτικής αρχής είναι σε διάστημα ενός έτους να έχουν παραδοθεί νέες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές στα διοικητικά όρια ολόκληρου του Δήμου που θα συμμορφώνονται πλήρως με τους τελευταίους κανόνες ασφάλειας και θα παρέχουν ένα όμορφο και σύγχρονο περιβάλλον για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να τις επισκεφθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει