Άνω κάτω το αεροδρόμιο από τον έξαλλο Αγγλο

Θα τους πετούσε... πυροσβεστήρες

1.373

Ένας σεκιουριτάς κι ένας υπάλληλος του αεροδρομίου χθες το πρωί απέτρεψαν τον σοβαρό τραυματισμό πολιτών που περίμεναν στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Νίκος Καζαντζάκης»! Την τελευταία στιγμή εμπόδισαν έναν 31χρονο από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήταν έτοιμος να πετάξει από τον πρώτο όροφο του αεροδρομίου τους πυροσβεστήρες που είχε συγκεντρώσει δίπλα του.

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε έξαλλη κατάσταση είχε λίγα λεπτά πριν με έναν άλλο πυροσβεστήρα προκαλέσει φθορές στην πόρτα ενός γραφείου στον επάνω όροφο. Αμέσως μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, συγκέντρωσε όσους πυροσβεστήρες έβρισκε και ετοιμαζόταν να τους εκσφενδονίσει στον κόσμο.

«Οι συνέπειες εάν δεν τον προλάβαιναν οι δύο αυτοί άνθρωποι θα ήταν ολέθριες. Θα σκότωνε κόσμο χωρίς αμφιβολία. Η αίθουσα αναχωρήσεων ήταν γεμάτη από επιβάτες που περίμεναν να τσεκάρουν και θα τους έρχονταν οι πυροσβεστήρες στο κεφάλι» μας είπε εργαζόμενος της ΥΠΑ. Ο 31χρονος δεν βρέθηκε χθες για πρώτη φορά στον ΚΑΗΚ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν λίγες ημέρες είχε χάσει την πτήση του και παρέμεινε στο Ηράκλειο.

Στο αεροδρόμιο είχε κάνει την εμφάνισή του τουλάχιστον τρεις φορές. Αστυνομικοί τον είχαν δει, τον είχαν ρωτήσει εάν θα ταξιδέψει ή εάν επιθυμεί να ενημερωθεί η πρόξενος της χώρας του, εκείνος όμως είχε πει ότι θα φύγει τις επόμενες ημέρες. Ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, χθες το πρωί λίγο πριν αρχίσει να πετά τους πυροσβεστήρες, δεν φαινόταν ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Αφού ακινητοποιήθηκε, στη συνέχεια συνελήφθη από άνδρες του Α.Τ. Αερολιμένα και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει