Θα βάλουν τώρα φανάρια

459

Στην τοποθέτηση φαναριών στην είσοδο του Πολυτεχνείου – στο σημείο του δρόμου όπου έχασαν τη ζωή τους δύο φοιτητές- προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ετοιμάσει τη συγκεκριμένη μελέτη και στόχος είναι οι φωτεινοί σηματοδότες να τοποθετηθούν πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο μιας 20χρονης φοιτήτριας αρχιτεκτονικής και ενός 19χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Οι δύο νέοι είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω τους.

Παράλληλα, θα προωθηθεί και η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης για την παραχώρηση χώρου και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ίδιο σημείο, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των φοιτητών και πεζών και παράλληλα να μην μπορούν τα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμαρχος Χανίων υπέβαλε γραπτό αίτημα στην Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων προκειμένου να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στα σημεία του δρόμου που δεν υπάρχουν.

Ελεύθερος με όρους ο 20χρονος οδηγός

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του το ο 20χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε δύο νεαρά παιδιά το πρωί της Πέμπτης στον δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

ς μετά την απολογία του το ο 20χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε δύο νεαρά παιδιά το πρωί της Πέμπτης στον δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο νεαρός εμφανίστηκε σοκαρισμένος ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων, απολογούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη συγκοινωνιών και για παραβίαση του άρθρου 84 του ΚΟΚ, αφού δεν είχε αναγνωρισμένο από την ΕΕ δίπλωμα οδήγησης.
Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση και έχοντας την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κώστας Γκαζής, μετέφερε την «οδύνη και τη συντριβή του 20χρονου και της οικογένειάς του για το συμβάν» και εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Επιλέγουμε συνειδητά να κάνουμε αυτήν τη δήλωση τώρα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας» προσέθεσε ο κ. Γκαζής τονίζοντας πως το περιεχόμενό της είναι αληθινό και όχι ένα «φθηνό παιχνίδι» με τη Δικαιοσύνη.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος, όταν συμπληρωθεί η δικογραφία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει