Συμπόσιο στους Βώρους για τις διατροφικές συνήθειες στην Κρήτη

418

“Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά” είναι το θέμα διεπιστημονικού συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους.
Το Συμπόσιο οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς, το Ίδρυμα “Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας‘’ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας.

Συμμετέχουν 35 σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το όλο θέμα της διατροφής διαχρονικά από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως σήμερα: αρχαιολόγοι, αρχαιοβοτανολόγοι, αρχαιοζωολόγοι, εθνολόγοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και βιολόγοι, εξετάζουν και αναλύουν το θέμα της διατροφής και επιβίωσης στο χώρο της Κρήτης ιστορικά και με βάση τις νεότερες σχετικές – διεπιστημονικές έρευνες.

Πρόκειται για καταξιωμένους επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και νεότερους ειδικούς που παίρνουν τη σκυτάλη της επιστημονικής μελέτης και προβολής του τομέα της διατροφής, του πολιτισμού και ουσιαστικά της υγείας και επιβίωσης στον χώρο όπου δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος διαχρονικός – μοναδικός – πολιτισμός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει