Στο ΕΣΠΑ το έργο για την οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

317

Το έργο «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών» εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (ΕΠ Κρήτη 2014-2020), μετά την υπογραφή της σύμβασης χθες από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκης.
Η υπογραφή της σύμβασης αλλά και η ανακοίνωση του έργου προϋπολογισμού 3.300.000 € από τον περιφερειάρχη έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία της γεν. γραμμ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη και άλλων φορέων αλλά και υπηρεσιακών στελεχών.

Στο πλαίσιο του έργου θα συντηρηθούν και θα μετεγκατασταθούν οι  συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από το κτίριο του Καθολικού της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου όπου στεγάζονται σήμερα, στο νέο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Στον  εκθεσιακό χώρο θα τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός βάσει της εγκεκριμένης μουσιολογικής μελέτης. Θα  παραχθεί και θα τοποθετηθεί εποπτικό υλικό, οπτικοακουστικά συστήματα, ψηφιακές, διαδραστικές εφαρμογές κλπ.

 Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου για τα Χανιά και την Κρήτη που θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο πολιτισμού και θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και θα έλξει τον ποιοτικό τουρισμό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα μεριμνήσει και για τον περιβάλλοντα χώρο του έργου και ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

 Σε δηλώσεις της, η γεν. γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία  Βλαζάκη ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του. «Σε λίγα χρόνια τα Χανιά θα είναι περήφανα για αυτό το έργο που θα είναι σημαντικός πόλος πολιτισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά η γεν. γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι στο νέο μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται εκτός των άλλων και περιοδικές εκθέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει