ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Eυκαιρία να τσακωθούμε ως έθνος…

571

Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το να «βαφτίσουμε» ήρωα ή προδότη τον Αντετοκούνμπο.

Τελικά μάς… ψεκάζουν και έχουμε χάσει τα λογικά μας. Τι να πω; Προχθές με το δυστύχημα στα Χανιά άκουσα το αμίμητο. «Ε, καλά αυτός έτρεχε, αυτοί τι ήθελαν στον δρόμο στις 6.30 το πρωί;»…

Τώρα με το που είπε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνοιξε ο δρόμος για να τσακωθούμε ως έθνος εάν ο Γιάννης είναι προδότης ή όχι! Τρεις μέρες τώρα τα social media έχουν πάρει φωτιά όπως και τα πληκτρολόγια.

Το μπάσκετ, ο αθλητισμός, είτε πρόκειται για ομάδες είτε για εθνικές, είναι η διασκέδασή μας, δεν είναι η ζωή μας. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το να «βαφτίσουμε» ήρωα ή προδότη τον Αντετοκούνμπο. Το σαθρό και δηλητηριασμένο περιβάλλον μας ήθελε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να τον στοχοποιήσει, να του κολλήσει την ταμπέλα του προδότη και του αχάριστου και να το δώσει βορά στο (πεινασμένο για θεωρίες συνωμοσίας και εξιλαστήρια θύματα) πλήθος.

Ο Αντετοκούνμπο δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος στη θέση του. Όχι αυτός που παίρνει 100 εκατομμύρια, ούτε καν αυτός που παίρνει 5.000 και 6.000 τον μήνα. Ακόμα κι αυτός των 800 ευρώ θα έπαιρνε την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του, την οικογένειά του, το μέλλον του (ακόμα και με επιρροή από την ομάδα του), χωρίς να κρίνεται ο πατριωτισμός του και η αγάπη για τη χώρα του.

Από την αρχή έδειξε ότι πονάει το γόνατό του. Εκεί έγιναν αρκετά επικοινωνιακά λάθη και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Γι’ αυτό υπάρχει μια σκιά στην υπόθεση. Μονάχα όμως ο Γιάννης και όσοι βρίσκονται δίπλα του ξέρουν το πώς και το γιατί. Εμείς οι υπόλοιποι απλώς εικάζουμε και, ως είθισται, γουστάρουμε να συνωμοτούμε, να εκδίδουμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια…

Πέρα από όλες τις φανερές και τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης Αντετοκούνμπο, υπάρχει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το λάβαρο. Ας τη στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας… Υ.Γ. Αν η Εθνική αποτύχει στους στόχους της, θα είναι ντροπή να ρίξουν κάποιοι την ευθύνη στον Γιάννη, στους Μπακς, στο ΝΒΑ ή στους εξωγήινους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει